Велики скуп ПДП-а у Обилићеву: Завршавамо како смо и почели - ПОБЈЕДНИЧКИ!

ГС
Велики скуп ПДП-а у Обилићеву: Завршавамо како смо и почели - ПОБЈЕДНИЧКИ!

БАЊАЛУКА - У препуној дворани Обилићево у Бањалуци, одржан је један од најзначајнијих предизборних скупова, гдје су грађани, с одушевљењем и у великом броју, пружили снажну подршку кандидатима ПДП-а на предстојећим локалним изборима.

На овом великом скупу, лидери ПДП-а су још једном нагласили значај конкретних резултата и визије за будући развој Бањалуке.

Кандидат за градоначелника Бањалуке Драшко Станивуковић истиче да му је драго што су у насеље Обилићево као караван побједе дошли са корпом пуном дјела.

“Ово је једна у низу трибина које имамо. Драго ми је да смо као караван побједе, са корпом пуном дјела – дјела данас, дјела сутра – дошли овдје у прелијепо насеље Обилићево. Шта је овдје порука? Обновили смо Обилићево, које није имало шеталиште, теретану на отвореном, игралишта, спортске терене и друге садржаје”, наглашава Станивуковић.

Додаје да су учинили да Обилићево постане прометније и посјећеније захваљујући новим шеталиштима.

“Учинили смо да Обилићево, од Градског моста до Зеленог моста, и од Зеленог моста до Српских Топлица, постане прометније, посјећеније, са више шеталишта и грађана него готово сами центар Бањалуке, што говори колико смо урадили. Оно што је некада била Господска, данас је уређена обала Врбаса која је заиста најљепша управо у насељу Обилићево”, рекао је Станивуковић.

Истиче да је у претходном периоду у овом дијелу Бањалуке урађено више пројеката.

“Модернизација улица, изградња нових дјечијих игралишта и енергетска ефикасност само су неки од пројеката које смо реализовали. Главна улица од Градског моста до кружне раскрснице је обновљена, постављена су нова аутобуска стајалишта, Градски мост је освијетљен, а ту су и штандови за продају домаћих производа на реонским тржницама, и још много тога”, поручио је Станивуковић.

Када су у питању наредни планови за ово велико насеље, истиче да ће један од главних приоритета бити изградња колектора.

“Могли смо их изградити и у овом мандату, али је Скупштина то пет пута одбила. Вјерујемо у убједљиву побједу наше листе, мене као градоначелника и формирање скупштинске већине која ће подржати изградњу колектора. Имамо новац и пројекат, само што Скупштина није подржала измјену регулационог плана за простор код Црквене, што би омогућило изградњу првог пречистача отпадних вода”, нагласио је Станивуковић.

Додаје да је све спремно - пројекат вриједан милион евра и за њега су средства обезбијеђена

“Наставићемо модернизацију путева, уређење тротоара, и радити на унапређењу квалитета живота у Обилићеву и цијелој Бањалуци. Одавде, из Обилићева, најбоље се види освијетљени Кастел, најбоље се виде шеталишта уз Врбас. Од Кастела ћемо направити јавну установу, а модернизоваћемо и касарну, чиме ћемо створити простор богат садржајима за град, културу и друге манифестације”, закључио је Станивуковић.

A person in a blue suit standing in front of a crowd of peopleDescription automatically generated

Носилац листе ПДП-а и предсједник ове странке Бранислав Бореновић поручио је да је вечерас у Обилићеву била искрена и величанствена подршка.

“Дворана у Обилићеву је била мала да прими велики број људи који подржавају дјела, што је показатељ да је Бањалука преломила. У недјељу ће Драшко однијети побједу, не само за Обилићево и Бањалуку, већ за цијелу Републику Српску”, нагласио је Бореновић.

Додаје да ће и листа ПДП-а однијети велику побједу, те да скупштинска већина више неће бити предмет опструкција и злоупотреба, већ ће снажно подржавати градоначелника, како би још већа дјела била видљива у Бањалуци у наредном периоду.

Кандидат за одборника Тања Вукомановић наглашава да сами крај кампање завршавају онако како су и почели, а то је побједнички са великим одзивом народа.

“Имали смо прилику да кроз ову кампању видимо да неке много веће партије од наше не могу напунити дворане без аутобуса људи из других странака. Чак и неки скупови са три или четири партије не могу скупити подршку коју имамо ми, што је јасан показатељ да грађани Бањалуке подржавају дјела”, истакла је Вукомановићева.

Додаје да грађани Бањалуке желе људе који раде са конкретним резултатима, а не оне са празним причама и обећањима.

“Дјела су била доминантна у ове четири године, као и у овој кампањи, и јасно је да ће Бањалука гласати за дјела”, истакла је Вукомановићева.

A person standing on a stage with a crowd of peopleDescription automatically generated

Кандидат за одборника ПДП-а у Скупштини града Бањалука Игор Максић поручује да вечерашњи одзив довољно говори колико грађани цијене све што је градска администрација урадила за десну обалу Врбаса.

“Од инфраструктурних пројеката које можемо навести, ту су санација комплетне улице Цара Лазара, уређење обале Врбаса, шеталиште, игралиште Срђе Злопоглеђе, висинске зоне потока које су добиле воду, као и одређене банкине и остали радови”, рекао је Максић.

Истиче да уз све остале бесплатне мјере које је донијела Градска управа, попут бесплатних уџбеника и књига, грађани из Обилићева то изузетно цијене, што се може видјети и вечерас.

“Искрено се надамо обновљеном мандату, у шта смо увјерени и сигурни, као и у скупштинску већину, како бисмо могли наставити рад на ономе што смо започели 2020. године”, поручио је Максић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана