Велибор Станић, носилац листе СП-а за Скупштину града Бањалука: У овом граду ништа није изграђено без социјалиста, тако ће и остати

ПР
Велибор Станић, носилац листе СП-а за Скупштину града Бањалука: У овом граду ништа није изграђено без социјалиста, тако ће и остати

Велибор Станић има значајно искуство у руковођењу великим системима и организацијама. Дугогодишњи је директор Шумског газдинства Бањалука, а у априлу ове године изабран је и за предсједника Градског одбора Социјалистичке партије Бањалука.

Носилац је листе бањалучких социјалиста за Скупштину града Бањалука на овогодишњим локалним изборима.

ГЛАС: Како тече предизборна кампања и која су Ваша очекивања од ових избора?

СТАНИЋ: Нажалост, усљед пандемије узроковане новим корона вирусом, ове године имамо једну специфичнију и другачију кампању него до сада. Другачији начин рада, који је забранио велика окупљања, био је новина за све, али наш народ и грађани су преживјели и горе, тако да сам сигуран да ћемо, придржавајући се епидемиолошких мјера и смјерница, изаћи као побједници и из ове ситуације. Што се тиче саме кампање Социјалистичке партије у Бањалуци, као предсједник Градског одбора Бањалука морам истаћи да сам задовољан радом и ангажманом свих наших чланова, кандидата, активиста и симпатизера. Гарантујем јавности Бањалуке и Републике Српске да ће Социјалистичка партија остварити одличан резултат на овим изборима.

ГЛАС: На чему градите своју политичку платформу, односно по чему се препознајете у јавности и разликујете од других партија?

СТАНИЋ: Разликујемо се од других по томе што ми не водимо кампању за остваривање својих циљева и програма само један мјесец сваке двије или четири године. Социјалистичка партија је једна од најстаријих политичких партија на територији Републике Српске и за све ове године имамо исту визију Републике Српске - као развијене, модерне, европске државе са изузетно ефикасним јединицама локалне самоуправе, тј. свим њеним општинама и градовима који представљају сервис грађанима, а у том концепту наше политике Бањалука има посебно мјесто, као највећи и главни град наше Српске.

ГЛАС: Споменули сте политички програм СП-а, можете ли нам рећи нешто више?

СТАНИЋ: Социјалистичка партија, као озбиљна политичка организација, усвојила је на прошлогодишњем Осмом конгресу "Програм развоја Републике Српске за период од 2018. до 2026." у којем смо дефинисали 22 приоритета и области стратешког развоја Републике Српске. Ове године смо представили и "Манифест Социјалистичке партије" у којем смо дефинисали визију развоја Бањалуке кроз неколико најважнијих области развоја. Желимо смањити незапосленост у Бањалуци, побољшати привредни амбијент, учинити наш град још атрактивнијим за стране инвестиције него што је био до сада. Пазите, уколико само 30-ак километара од нас имамо неке општине у које долазе стране фирме и запошљавају грађане, зашто то исто тим инвеститорима не бисмо могли понудити и у нашој Бањалуци? Ово је вриједан народ који само жели да поштено живи од свога рада и да му дјеца не иду у иностранство трбухом за крухом, већ да остају овдје. Зато је један од приоритета наше политике тај да млади остају у Бањалуци и заснивају своје породице, желимо да наши некадашњи гиганти обнове свој рад. Једноставно, социјалисти желе да се живи као некада, када је наша идеологија и визија друштва била авангардна.

ГЛАС: Ко чини листу кандидата СП-а за овогодишње изборе, тј. ко ће се борити за те циљеве?

СТАНИЋ: Листу бањалучких социјалиста чини 35 врсних кандидата. Ради се о људима домаћинима, образованим, компетентним и стручним кандидатима којима је Бањалука у срцу и који желе да раде за њен напредак. Ко год да је одрастао у овоме граду, зна која се посебна емоција створи према њему и колико Бањалучани воле свој град и желе му добро. Свим тим смо се водили када смо састављали листу бањалучких социјалиста, који су репрезенти наших идеја и визија. Са поносом могу рећи да наша листа чини најквалитетнију листу кандидата, на којој можете пронаћи младе магистре, докторе наука, љекаре, привреднике. Оно што ме посебно радује јесте што је наша листа једна од најмлађих са 14 младих кандидата од укупно 35. То је наше опредјељење, економски снажна Бањалука са младим људима који добијају шансу за своје идеје.

ГЛАС: Која је Ваша лична визија Бањалуке и за шта ћете се залагати уколико постанете одборник у Скупштини града Бањалука?

СТАНИЋ: Човјек сам који је живио и у времену старе Југославије, у којој је постојала индустрија и развијена привреда, али сам и савременик данашњег, модерног начина живота и савремених технологија. Моја визија Бањалуке представља управо спој та два концепта - љевичарска визија свијета и идеја отјелотворених кроз рад и дјеловање Социјалистичке партије, индустријски и привредно опорављена Бањалука и Република Српска, као што је била некада, али и Бањалука која је савремена, развијена и регионална престоница ИТ сектора, савремених технологија и других могућности запошљавања и самозапошљавања. Желим да видим Бањалуку као град младих и због тога смо ми у Социјалистичкој партији дали шансу великом броју младих људу на нашој листи, али их и препознали у нашим политикама, како бисмо заједно мијењали и стварали још бољу Бањалуку. Овдје живим, овдје ми живе дјеца и пријатељи, овдје намјеравам остати, тако да осјећам одговорност и вјерујем да управо радом и резултатима најбоље могу допринијети да нешто поправимо у нашем друштву.

ГЛАС: Који је број гласова и одборничких мандата који очекујете од ових избора?

СТАНИЋ: Ми социјалисти од ових избора очекујемо спровођење и имплементирање наших програмских начела, а то је: више посла, подстицаји за привреднике и угоститеље, развој малих и средњих предузећа, наставак инфраструктурних пројеката у области саобраћаја и водоснабдијевања, јачање и оснаживање наших села, борба за останак младих и демографску обнову нашег града. Имамо стручне, способне младе људе и доказане кадрове који желе добро овом граду у овим људима. Иза себе имамо деценије доброг рада, резултата и континуитета у стваралаштву. Ништа у овоме граду није изграђено без подршке и политике социјалиста, тако ће остати и у будућем периоду. Социјалистичка партија ће одбранити свој резултат и у броју гласова и у броју одборника, јер грађани препознају наше идеје и залагање, знам то и из разговора са грађанима, јер сам сваки дан са њима! Гарантујем вам изборну побједу у ноћи 15. новембра, а треба да знате да ја никада не дајем обећања олако, међутим, у ово сам сигуран јер знам са којим тимом људи и кандидата радим!

Одговорност

ГЛАС: Ваша порука за грађане Бањалуке?

СТАНИЋ: Моја порука за грађане Бањалуке, моје пријатеље, сараднике и комшије је да се чувају и пазе на себе и своје ближње. Морамо да будемо опрезни, јер пандемија изазвана овим вирусом још не јењава. Здравље наших најмилијих нам је најважније и ја се сваким даном молим за људе и породице које је овај вирус погодио. Управо због тога желим да пошаљем ту поруку, те да их замолим да 15. новембра, када буду изашли на гласање, буду посебно одговорни према своме здрављу и здрављу других, али и да дају свој допринос демократском процесу избора који одређују нашу судбину у сљедеће четири године! Због тога су избори важни, као и наше учешће на њима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана