Ведран Ђурђевић, кандидат СНСД-а за начелника Шамца: Индустрију дижемо на ноге

Ведрана Кулага Симић
Ведран Ђурђевић, кандидат СНСД-а за начелника Шамца: Индустрију дижемо на ноге

Трудићу се да помогнем сваком становнику, да запослим барем по једног члана сваке породице, да би већина суграђана имала обезбијеђен минимум егзистенцијалних потреба. Предуслов за то је оживљавање индустрије, већа издвајања за пољопривреду и ослушкивање потреба становништва, да би се препознали проблеми и тражила рјешења.

Истакао је то за “Глас Српске” кандидат СНСД-а за начелника Шамца Ведран Ђурђевић.

- Очекујем побједу за начелника, добар резултат листе СНСД-а и стабилну већину да би могли да радимо и вратимо Шамцу сјај - истакао је Ђурђевић.

ГЛАС: У програму имате доста циљева. Како то мислите реализовати?

ЂУРЂЕВИЋ: Кроз рационализацију радних мјеста у управи што ће довести до уштеда у буџету. Новац се неће више издвајати за непотребне пројекте. О буџету и динамици прихода незахвално је говорити због пандемије, али можемо направити уштеде и реализовати циљеве. Морамо ставити акценат на мала и средња пољопривредна газдинства, оснаживање индивидуалних произвођача кроз удружења и задружно организовање. Отварање народне кухиње при Црвеном крсту је најболнија тема, али морамо прихватити да има породица које себи тешко могу обезбиједити оброк.

ГЛАС: Помињете и отварање двије, три фабрике. О чему се ради?

ЂУРЂЕВИЋ: Обавио сам разговоре са фирмом која запошљава више од 1.500 људи и има тржиште за производе. Договорена је сарадња, а Влада РС је изразила спремност да се укључи у план. У контексту отварања фирме из текстилне индустрије ријеч је о фирмама које раде лон-послове за европско тржиште и надамо се да ћемо овим пионирским подухватом вратити текстилну индустрију у Шамац.

ГЛАС: Готово сви кандидати истичу да је један од циљева спријечити одлазак младих. Шта је ту реално урадити и шта Ви планирате?

ЂУРЂЕВИЋ: То не можемо зауставити, али можемо знатно успорити. Једна од могућности је отварање радних мјеста и довођење инвеститора, а тако, ако створимо услове, можемо вратити оне који су отишли. И порука наше кампање је да ће политика имати смисла ако задржимо младе да остану.

ГЛАС:  Ако добијете подршку, који ћете први потез повући?

ЂУРЂЕВИЋ: Најпотребнија је фабрика да би се Шамац вратио на индустријску мапу Српске и искористио географски положај. Има фирми из производне дјелатности, а исте су расле из малих у средње фирме. Акценат смо ставили на отварање фирми које ће од оснивања имати по 50 радника и створити предуслове да се општина развија у индустријски центар, што је била некад прије. У посљедње четири године није било ни комуникације актуелне власти са Владом, а намјера нам је да искористимо пројекте у сарадњи са министарствима, да би наставили са развојем инфраструктуре.

Људи и нељуди

ГЛАС: Како оцјењујете политичке ривале у овој изборној трци?

ЂУРЂЕВИЋ: Када је у питању противкандидат, формирање коалиције под називом “Људи прије свега” становништво је омеђило на људе и нељуде, а то је посљедње што нам треба. Њихов програм свео се на омаловажавање мене и странака окупљених око СНСД-а, док није понуђено рјешење ни за један од нагомиланих проблема.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана