Васић: Радмановић и Додик воде

Глас Српске
Васић: Радмановић и Додик воде

БАЊАЛУКА - Кандидати СНСД-а за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске (РС) Небојша Радмановић води у Добоју, Приједору, Бијељини, Градишци, Милићима и Зворнику, а Шековићима је већ побједио, изјавио је вечерас извршни секретар СНСД-а Рајко Васић и додао да кандидат СНСД-а за предсједника РС Милорад Додик има убједљиву предност.

"Радмановић у односу на кандидата Коалиције жЗаједно за Српскуж Младена Иванића води у Бијељини, Зворнику, Приједору, у Добоју на 26 бирачких мјеста има 1 000 гласова више. У Шековићима је побиједио, као и у Милићима за 700 гласова", рекао је Васић новинарима у Изборном штабу ове станке у Бањалуци.

Он је рекао да Радмановић у Градишци има 9 692, а Иванић 4 799 гласова.

Васић је рекао да су резултати за предсједника РС још убједљивији у корист кандидата СНСД-а Милорада Додика и да је тренутно стање 2:1 у корист Додика.                                                 

Он је додао да је почела општа трка са појединачним малим подацима, што може само да збуни јавност и да теба сачекати комплетнији узорак са већих изборних мјеста.

Коалиција Заједно за српску: Радмановић и Иванић изједначени 

Генерални секретар СДС-а Драган Ћузулан рекао је од 210 000 пребројаних листића кандидат Коалиције "Заједно за Српску" за српског члана Предсједништва Младен Иванић и кандидат СНСД-а, СП-а и ДНС-а Небојша Радмановић имају скоро изједначен број гласова, преноси Срна

"Ово је изгледа мртва трка између Радмановића и Иванића, а ситуација се сваког часа мијења и биће неизвјесно до самог краја", рекао је Ћузулан новинарима у Изборном штабу коалиције "Заједно за Српску".

Према његовим ријечима, то говори и о статусу опозиције као и да ће у неком будућем омјеру политичких односа тај омјер бити 50 према 50 одсто и да је то за сада реална слика стања политичких односа у РС.

Ћузулан је нагласио да је ријеч о изборима за предсједника РС да кандидат опозиције Огњен Тадић "прати тренд Младена Иванића".          

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана