Утврђене тачне локације бирачких мјеста

В. К.
Утврђене тачне локације бирачких мјеста

БAЊAЛУКA - Већина општинских изборних комисија (ОИК) у Српској одредила је тачне локације на којима ће бити отворена бирачка мјеста за гласање на изборима 3. октобра, а углавном ће се налазити у школама и мјесним заједницама.

За предстојеће октобарске изборе у Бањалуци биће отворено укупно 258 бирачких мјеста.

Предсједник градске изборне комисије Aлександар Радета казао је да је регистровано око 174.000 бирача и да ће непосредно пред изборе бити закључен коначан списак лица која ће посјетити мобилни тимови.

За опште изборе 3. октобра у Бијељини биће отворено 127 бирачких мјеста и 158 бирачких одбора.

У ОИК Бијељина кажу да ће тачне локације бирачких мјеста ускоро бити објављене у неком од службених гласила.

На подручју општине Дервента објављене су локације 37 редовних бирачких мјеста, а формирана су и четири двојна бирачка мјеста. У централни бирачки списак Челинца уписано је 14.666 бирача, формирано 26 бирачких одбора са укупно 254 члана, а ОИК је акредитовала 293 посматрача политичких странака.

Познате су и локације 48 бирачких мјеста, колико ће их бити отворено у Новом Граду, а за изборе на подручју општине Кнежево именована су 22 бирачка одбора за редовна бирачка мјеста, као и 88 замјеника чланова бирачких одбора.

Предсједник ОИК Шамац Живан Благојевић казао је да је у Шамцу уписано 14.645 бирача, што је за 2.510 бирача више него на општим изборима 2006. године. Формирана су 23 бирачка одбора, а бирачи ће моћи да гласају на 21 бирачком мјесту.

Бирачи

Предсједници ОИК-а истакли су да је због повећаног броја гласача у многим општинама формирано више бирачких мјеста у односу на протекле изборе. За изборе који ће бити одржани 3. октобра регистровано је 3.126.529 бирача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана