Уставне промјене само у корист РС

Г. Перић, В. Кулага
Уставне промјене само у корист РС

ШЕКОВИЋИ, БAЊAЛУКA - Кандидат СНСД-а за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић изјавио је јуче да уставне промјене, које поједини западни политичари најављују одмах послије избора, могу да буду само такве да одговарају Српској.

- Неки западни политичари нису одустали од притисака на РС и најављују уставне промјене одмах послије избора. Ми поручујемо - промјене могу да буду само онакве које одговарају народу у РС. Статус РС сада је у складу са Дејтонским споразумом и то не треба мијењати - рекао је Радмановић на јучерашњем предизборном митингу СНСД-а у Шековићима.
Он је прецизирао да се Устав неће мијењати, осим прилагођавања европској конвенцији о људским правима.
- То што Сарајево и један број западних дипломата желе да се промијени Устав и централизује БиХ, нећемо дозволити, јер ви то не желите - поручио је Радмановић, обраћајући се окупљеним становницима.

Кандидат СНСД-а за предсједника РС Милорад Додик у уторак увече на предизборној трибини СНСД-а у бањалучкој МЗ Лазарево рекао је да је политика Савеза независних социјалдемократа била и остала политика очувања РС, као и економске и социјалне стабилности.

Додик је нагласио да је СНСД у овом мандату у цијелој РС градио школе, амбуланте, путеве и реализовао многе пројекте.

- Намјера нам је да наставимо таква улагања и отварање нових радних мјеста. За функцију предсједника РС кандидовао сам се да бих сачувао дигнитет народа и ојачао његово јединство - поручио је Додик.

Кандидат СНСД-а за Парламентарну скупштину БиХ Никола Шпирић рекао је да СНСД на овим изборима нема озбиљног политичког противкандидата и да је изазов борба за нова радна мјеста и либерализацију визног режима.

- Све оно што нас интересује је интерес грађана - истакао је Шпирић.

Носилац листе кандидата СНСД-а за Народну скупштину РС из изборне јединице један Игор Радојичић рекао је да је РС у протекле четири године сачувала политичку стабилност и да јој је очување политичке стабилности потребно и у идуће четири године. Додао је да СНСД излази са јасним резултатима из овог мандата и са намјером да тако настави даље.

Опозив начелника

Радмановић је поздравио одлучност мјештана Шековића изражену на недавном референдуму да опозову СДС-овог начелника општине Сњежана Сокића и истакао “да ће ова општина кренути путем просперитета када добије новог начелника из СНСД-а”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана