Урош Гостић: СНСД доказао да је најјача партија у БиХ

Слободан Пухало
Урош Гостић: СНСД доказао да је најјача партија у БиХ

Савез независних социјалдемократа је најјача странка у БиХ која је са Милорадом Додиком на челу доказала своја опредјељења, дјеловања и могућности, а посебно када је ријеч о статусу Републике Српске, као дејтонске творевине.

Рекао је то у интервјуу "Гласу Српске" носилац листе СНСД-а за Народну скупштину РС у изборној јединици 3 Урош Гостић.

- Основ мог политичког програма јесте јачање демократских односа на свим нивоима и свим организационим облицима друштва, као и спровођење праведне социјалне политике - истакао је Гостић.

* ГЛAС: Шта очекујете од предстојећих избора?

ГОСТИЋ: Очекујем да предизборна кампања, као и сами избори, протекну у фер борби како то и припада цивилизованом, демократском друштву. Наравно, у тим условима очекујемо велику побједу СНСД-а.

* ГЛAС: Шта ћете прво да урадите ако побиједите на изборима?

ГОСТИЋ: Не сумњам у побједу СНСД-а, а прво што ћу да урадим послије побједе, биће моје ангажовање на успостављању односа између републичке и локалне власти (општине Добој) који ће омогућити брже рјешавање одређених проблема у овој општини.

* ГЛAС: Сигурни сте у побједу. Шта је то због чега ће грађани одлучити да свој глас дају Вама и СНСД-у, а не неком другом?

ГОСТИЋ: Сматрам да сам у прошлом времену својим радом и односом према људима стекао повјерење бирача који и у будућем периоду очекују од мене да их представљам на начин који они и заслужују. Што се тиче опредјељења гласача да гласају за СНСД, то је бар јасно свима. Ради се о најјачој странци у БиХ која је са Милорадом Додиком на челу доказала своја опредјељења, дјеловања и могућности, а посебно када је ријеч о статусу Републике Српске, као дејтонске творевине и изражене вољом народа и омогућила је континуирани економски развој.

* ГЛAС: Шта нудите у свом програму?

ГОСТИЋ: Основ мог политичког програма јесте јачање демократских односа на свим нивоима и свим организационим облицима друштва, као и спровођење праведне социјалне политике. Досљедно спровођење демократије и праведне социјалне политике, допринијело би смањењу ових негативних појава. Што се тиче економског програма, моје опредјељење је да се у будућем периоду поспјеше улагања у производне капацитете, који ће апсорбовати расположиву радну снагу.

* ГЛAС: Како бисте оцијенили противничке кандидате и њихове кампање?

ГОСТИЋ: Не бих хтио да оцјењујем противничке кандидате. То ће у сваком случају учинити бирачи на сам дан избора. Међутим, наступи појединих лидера ме изненађују. Наиме, стиче се утисак да појединци без аргумената покушавају да оцрне носиоце највиших функција у Републици Српској и на нивоу БиХ, само из разлога што припадају СНСД-у. Сматрам да је то штетно и да може имати несагледиве посљедице у будућем периоду.

Већа излазност

* ГЛAС: Каква су Ваша предвиђања када је ријеч о излазности и броју гласова?

ГОСТИЋ: Као носилац листе за изборну јединицу 3 за НСРС лично очекујем гласове између осам и десет хиљада бирача. Иначе, очекујем да СНСД Милорад Додик у изборној јединици 3 освоји око 38.000 гласова. Што се тиче излазности бирача, очекујем да ће одзив бити између 58 и 60 одсто, што би представљало повећање за 2,2, односно, за 4,2 одсто у поређењу са излазношћу 2006. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана