Уједињена Српска: Подршка Грујичићу за начелника Сребренице

Срна
Foto: Срна

СРЕБРЕНИЦА/БРАТУНАЦ- Руководство Уједињене Српске дошло је у најјачем саставу данас у Сребреницу да пружи подршку заједничком кандидату српских странака Младену Грујичићу за начелника ове општине, изјавио је предсједник странке Ненад Стевандић.

"Дошли смо да подржимо јединство и тражимо да се све српске партије идуће седмице нађу у Сребренице, јер овдје бранимо много више од својих сујета", нагласио је Стевандић, а за петак, 19. фебруара, најавио је да ће у Сребреници бити одржана сједница Предсједништва Уједињене Српске.

Стевандић је поручио да ће Уједињена Српска ставити на располагање све своје капацитете да поновљени избори буду регуларни и да се понови побједа која је остварена 15. новембра.

"Нећемо дозволити да коридори буду затворени као у рату и да Сребреница буде ишчашена из Републике Српске", рекао је Стевандић.

Он је напоменуо да овај састав жели да учествује у побједи на поновљеним изборима у Сребреници 21. фебруара.

"Свјесни смо чињенице да нису поништени гласови на неколико мјеста гдје гласа већинско бошњачко становништво и да се њих око 200 већ одјавило и не живе у Сребреници, њихови гласови су урачунати у изборни резултат, а ми се поново морамо борити за сваки глас и спремни смо на то", истакао је Стевандић.

Према његовим ријечима, то је боље и за Бошњаке, јер ће користити бенефите развоја и квалитета живота у овом мјесту.

"Ми овдје не бранимо само српске интересе, него бранимо интересе овог краја и народа. Нећемо да посустанемо јер смо свјесни да је друга страна склона манипулацијама и да има подршку Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ која крши законе, а и сама је незаконито изабрана. Побиједићемо их великом слогом, уједињени", рекао је Стевандић.

Он је додао да се у Сребреници брани континуитет и правни субјективитет Републике Српске као и демократска начела.

Стевандић је рекао да ће представници ове странке сваки дан бити у Сребреници до избора да помогну да они буду што боље и ефикасније организовани, да се спријечи изборна крађа.

Начелник Сребренице и кандидат за то мјесто на предстојећим поновним изборима Младен Грујичић захвалио је Стевандићу и Уједињеној Српској на подршци и изразио увјерење да ће он и српске странке остварити убједљивију побједу на поновљеним изборима него што је била на поништеним, када је са 1.200 гласова више од противкандидата Алије Табаковића побиједио у трци за начелника.

Он је поновио да су избори у овој општини неоправдано и тенденциозно поништени и позвао бираче да изађу на изборе и да се потврде резултати од 15. новембра, који су неаргументовано поништени.

Прије Сребренице, Стевандић и његов замјеник Синиша Видовић са сарадницима данас су посјетили и општину Братунац и разговарали са начелником Срђаном Ранкићем.

"У предизборној кампањи смо обећали да ће нови начелник у Братунцу бити господин Ранкић и да ће се једна улица звати 9.јануар. Ранкић је постао начелник, а на наредној сједници Скупштине општине биће попкренута иницијатива да се улица која води од Братунца према новом мосту на Дрини између ове општине и Љубовије у Србији назове 9.јануар, чиме ћемо испунити дио датих обећања", додао је Стевандић.

Ранкић је рекао да је упознао руководство Уједињене Српске о стању у општини Братунац и развојним плановима које намјеравају реализовати и покретањем иницијативе да Улица Дринска добије назив "9.јануар".

Централна изборна комисија БиХ /ЦИК/ одлучила је да 21. фебруара буду поновљени локални избори у Добоју и Сребреници.

ЦИК БиХ је 21. јануара донио одлуке о поништавању избора на 26 редовних бирачких мјеста и два бирачка мјеста у одсуству за ниво начелника и Скупштине општине Сребреница, те поништавање избора на 89 редовних бирачких мјеста за ниво градоначелника и Скупштине града Добоја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана