У иностранству седам бирачких мјеста

Глас Српске
У иностранству седам бирачких мјеста

СAРAЈЕВО - За гласање на општим изборима у БиХ у недјељу, 3. октобра, у дипломатско-конзуларним представништвима БиХ у Њемачкој, Данској, Норвешкој и Aустрији биће отворено укупно седам бирачких мјеста, подсјећају из Централне изборне комисије БиХ.

Према ријечима портпарола ЦИК-а Максиде Пирић, за гласање из иностранства регистровано је укупно 36.649 људи, од којих се њих 1.065 регистровало да гласају лично у дипломатско-конзуларним представништвима, док ће остали гласати поштом.

- У Њемачкој ће бити отворена четири бирачка мјеста, а по једно у Данској, Норвешкој и Aустрији - рекла је Пирићева за Срну.

Она је прецизирала да ће бирачка мјеста бити отворена у генералним конзулатима БиХ у Минхену, Штутгарту и Франкфурту те амбасадама у Берлину, Ослу, Копенхагену и Бечу.

Дистрибуција изборног материјала за ДКП БиХ извршена је протекла три дана.

За ДКП у Бечу, Минхену, Штутгарту и Франкфурту дистрибуцију изборног материјала извршили су чланови Оперативног тима Министарства спољних послова БиХ за спровођење избора у ДКП БиХ, док су амбасаде БиХ у Берлину, Копенхагену и Ослу изборни материјал добиле поштом.

Уз ових седам бирачких мјеста за гласање у дипломатско-конзуларним представништвима, за опште изборе биће отворено још 5.266 бирачких мјеста.

SMS центар

ЦИК је и за ове изборе активирао SMS центар за провјеру бирачког мјеста.

Слањем јединственог матичног броја на број телефона 091/121-212 бирачи могу сазнати број свог бирачког мјеста, адресу и општину у којој се оно налази.

Број SMS центра исти је за сва три телеком оператера у БиХ, а слање поруке, укључујући ПДВ, кошта 12 фенинга.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана