У Брчком ПДП представио програмске мјере

Срна
У Брчком ПДП представио програмске мјере

БРЧКО - Партија демократског прогреса /ПДП/ у предизборну кампању кренула је данас из Брчког гдје су кандидати ове странке представили програмске мјере и истакли да очекују добар изборни резултат.

Кандидат ПДП-а за предсједника Републике Српске Јелена Тривић рекла је да се кључне програмске мјере односе на оснивање специјалног тужилаштва и агенције за борбу против корупције, борбу против криминала и корупције, ефикаснију заштиту радника, бесплатне уџбенике за све основце, продужење породиљског одсуства, те повећање пензија за 10 одсто и борачких примања за 20 одсто.

"Борачки додатак ће бити много већи и биће усаглашаван посебно, по мјесецу учешћа у рату и у договору са борцима. То мора бити реално оствариво, али довољно и достојанствено за оно што су борци дали нама, а то је Република Српска", рекла је Тривићева новинарима.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да очекује побједу ПДП-ових изборних кандидата.

Бореновић је рекао да је Брчко веома значајно за будућност Републике Српске јер је спој њеног истока и запада, те да из тог града ПДП креће.

Мирко Шаровић, кандидат СДС-а за члана Предсједништва БиХ, рекао је да ће Република Српска, ако остваре побједу на изборима 2. октобра, бити боље мјесто за живот.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана