Тубак: Челиначки ПДП неће подржати Шаровића на изборима

Срна
Тубак: Челиначки ПДП неће подржати Шаровића на изборима

БАЊАЛУКА- Општински одбор ПДП-а Челинац неће подржати опозиционог кандидата за српског члана Предсједништва БиХ Мирка Шаровића, изјавио је данас предсједник тог одбора Горан Тубак.

Тубак, који је кандидат ПДП-а за Народну супштину Републике Српске и актуелни одборник ове партије у Скупштини општине Челинац, рекао је да из одлуке челиначког ПДП-а да не подржи Шаровића не треба извлачити никакве закључке о расколу у опозицији.

-Није то у питању, таман посла. Ми ћемо подржати Јелену Тривић за предсједника Републике Српске и све друге кандидате опозиције, само Шаровића нећемо, јер он то није заслужио - рекао је Тубак за "Српскаинфо".

Тубак је навео да је ријеч о "рачунима из прошлости", подсјећајући да је он до прољећа 2018. године био предсједник Општинског одбора СДС-а у Челинцу и члан Главног одбора ове странке.

-Вукота Говедарица је, као предсједник СДС-а, тада распустио наш општински одбор. Била је то неправда, али Мирко Шаровић, кад је постао предсједник странке, није ту неправду исправио - рекао је Тубак.

Он каже да је након распуштања Општинског одбора СДС-а Челинац већина чланова овог одбора прешла у ПДП.

-Шаровић нема нашу подршку. Народски речено - како је посијао, тако ће и пожњети - поручио је Тубак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана