Тривић: У првој години мандата повећање пензија за 10 одсто

Срна
Foto: Срна

РУДО- Кандидат ПДП-а за предсједника Републике Српске Јелена Тривић рекла је данас у Рудом да ће, уколико побједи на изборима, имати посебан третман према овој локалној заједници ко год буде начелник општине, док је на скупу у Братунцу поручила да ће у првој години њеног мандата бити повећане пензије за 10 одсто, уведено суфинансирање боравка дјеце у вртићима са 50 одсто и повећана борачка примања за 20 одсто.

"Данас смо у Рудом и велико ми је задовољство бити овдје. Тиме показујемо свој однос према свакој општини у Републици Српској", рекла је Тривићева.

Тривићева је рекла да је ту да у људском и политичком смислу подржи Рату Рајака, кандидата ПДП-а за Народну скупштину Републике Српске из Рудог, који је, како је навела, честит, поштен и прави домаћин.

Кандидат ПДП-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице девет Младомир Бегенишић рекао је да ПДП има изврстан програм који је обухватио све сегменте друштва, саопштено је из ПДП-а.

Почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић рекао је да ПДП има озбиљан економски програм и да је Тривићева, доктор економских наука, особа од струке, знања и јаке политичке одговорности.


Братунац

Тривићева је на предизборној трибини у Братунцу рекла да ће, уколико побиједи на изборима, у првој години њеног мандата бити повећане пензије за 10 одсто, уведено суфинансирање боравка дјеце у вртићима са 50 одсто и повећана борачка примања за 20 одсто.

Он је рекла да ће бити гарант ефикасније заштите радничких права, нерадне недјеље у цијелој Републици, увођења топлог оброка као засебног права, обезбјеђења бесплатних уџбеника за све основце, продужења породиљског одсуства.

Тривићева је истакла да ће се тражити боље и праведније рјешење за борачку накнаду адекватно мјесецима провеним на ратишту, јер је, како каже, неминовно да се побољшају примања и стандард људи који су стварали Републику Српску.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да имају велику подршку у цијелој Републици и да је то знак да ће, како каже, доћи до промјене власти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана