Тривић: У Посавини очекујемо доминацију

Срна
Тривић: У Посавини очекујемо доминацију

БРОД - Кандидат ПДП-а за предсједника Републике Српске на предстојећим општим изборима Јелена Тривић изјавила је на предизборној трибини у Броду да ова странка у Посавини очекује доминацију за сва четири нивоа.

Тривићева је рекла да је, између осталог, потребно увести нерадну недјељу у цијелој Републици Српској, у областима у којима је то могуће, као и да је потребна реформа законодавства, с циљем ефикасније заштите права радника.

Она је навела да је потребно увести накнаде за топли оброк као засебно примање, суфинансирање 50 одсто цијене приватних вртића, те бесплатне уџбенике за ученике основних школа у цијелој Српској, већа примања за борачке категорије, као и пензионере, продужење трајања породиљског одсуства на 18 мјесеци за прво и друго дијете, односно 24 мјесеца за треће и свако наредно дијете, саопштено је из ПДП-а.

Представљаћу јединство народа у Српској

МОДРИЧА - Кандидат ПДП-а за предсједника Републике Српске Јелена Тривић изјавила вечерас у Модричи да ће њена уставна обавеза бити да представља јединство народа у Републици Српској.

Тривићева је рекла новинарима прије почетка предизборног скупа ПДП-а да очекује доминацију ПДП-а и коалиционих партнера за сва четири нивоа.

Носилац кандидатске листе ПДП-а за Парламентарну скупштину БиХ у Изборној јединици један Бранислав Бореновић рекао је да ће Република Српска након избора бити земља у којој ће бити инвестиција и довољно радних мјеста.

Носилац кандидатске листе за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јеиднице четири Сања Димитрић рекла је да ће се као просвјетни радник борити за стварање бољих улова у образовању.

На предизборном скупу у Српском културном центру Модрича говорио је кандидат за посланика у Представничком дому БиХ из Изборне јединице два Синиша Голић, а присутнима су се обратили почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић, предсједник Општинског одбора ПДП-а Милутин Поповић, те начелник општине Модрича Јовица Радуловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана