Трибина СП у Сребреници: Приоритет оживљавање привреде

ГС
Трибина СП у Сребреници: Приоритет оживљавање привреде

СРЕБРЕНИЦА – Залагаћемо се за оживљавање привредног живота и стварање услова да људи овдје могу да живе, поручио је предсједник СП Петар Ђокић на предизборној трибини социјалиста у Сребреници.

Ђокић је истакао да је могуће ако се реализују пројекти из области здравственог туризма и подстакну нека предузећа која већ раде.

-Треба радити и са припадницима другог народа који овдје живи да и они дају допринос развоју Сребренице и животу у миру, разумијевању и толеранцији - рекао је Ђокић.

Сребреница као и цијело Подриње, додао је,  страдалнички је крај у Републици Српској, посебно у посљедњем Одбрамбено-отаџбинском рату и према тој чињеници се треба односити са посебним поштовањем.

-То ћемо најбоље показати ако сви заједно, а посебно власти Републике Српске, посветимо додатну пажњу Сребреници и овом крају - рекао је Ђокић.

Носилац одборничке листе СП за Скупштину општине Сребреница Милош Миловановић позвао је грађане да изађу на изборе и гласају за кандидате ове партије и заједничког кандидата српских странака за начелника општине Сребреница Милоша Вучића.

-Основно питање које треба да ријешимо у Сребреници јесте водоснабдијевање. Залагаћемо се за побољшање положаја борачке популације и обиљежавање свих српских стратишта у овој општини и посебно за подршку и оживљавању села - рекао је Миловановић.

Очекује да ће социјалисти имати два одборника у сребреничком парламенту и да ће први пут учествовати у креирању власти и живота ове општине након рата, те да очекује добру сарадњу са Милошем Вучићем након избора и да ће подржати све пројекте који ће допринијети побољшању живота у овом мјесту.

Вучић је захвалио социјалистима за подршку, истичући да више странака у Скупштини општине доноси и више идеја и да то треба да буде предност у креирању пројеката, те да допринесе економском развоју.

-Рјешавање проблема водоснабдијевања, економски опоравак општине и брига о младима основни су правци мог рада у наредном периоду, а ту су и брига о борачкој популацији, инфраструктурни пројекти и привредни опоравак уз подршку институција Републике Српске, као и санација буџетског дефицита - рекао је Вучић.

 

Позвао је грађане да изађу на изборе и покажу приврженост српском јединству.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана