Трибина СНСД-а у Голешима: Обезбиједити услове за останак људи у селима

ГС
Трибина СНСД-а у Голешима: Обезбиједити услове за останак људи у селима

БАЊАЛУКА - Предсједник бањалучког Градског одбора СНСД-а Владо Ђајић поручио је данас са трибине у насељу Голеши код Бањалуке да град не чини само његов центар већ и село и да се о томе мора водити рачуна како би били створени услови да људи остају на селу.

"Разумијем њихове потребе и њихову важност и зато имамо јасан план како побољшати квалитет живота и у Голешима. Нас увијек срдачно дочекају зато што их пажљиво саслушамо и разумијемо и зато што знају да никада нећемо запоставити села", поручио је Ђајић.

Кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке Никола Шобот истакао је да је један од највећих изазова са којима се Голеши суочавају одлазак становника, те да Бањалука мора учинити све како би услови живота у овим крајевима били такви да задрже људе.

"Људи напуштају Голеше, а то не смијемо дозволити. Наша одговорност је да побољшамо квалитет живота у овим мјестима и пружимо људима разлог да остану. Ова мјеста су кључна за будућност Бањалуке", сматра Шобот.

Један од највећих проблема на који су мјештани указали је стање зграде основне школе која прокишњава.

"Недопустиво је да школа у којој се образују наша дјеца прокишњава. То је нешто што мора бити ријешено одмах, без одгађања", поручио је Шобот.

Он је рекао да је лоша инфраструктура још један проблем који додатно отежава живот у овом насељу.

"Путеви су у катастрофалном стању, а основни комунални сервиси нису довољно ефикасни. Инфраструктура мора бити приоритет, јер без ње нема будућности за Голеше, ни за друге рубне дијелове Бањалуке", истакао је Шобот.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана