Тодоровић: СП Добој од ЦИК-а затражио да понови изборе у Добоју

Срна
Тодоровић: СП Добој од ЦИК-а затражио да понови изборе у Добоју

ДОБОЈ - Предсједник Градског одбора СП-а Добој Срђан Тодоровић рекао је да је ова странка због, како каже, кршења Изборног закона поднијела захтјев Централној изборној комисији (ЦИК) БиХ за поновно одржавање избора у овом граду.

Тодоровић, који је био кандидат СП-а за градоначелника, рекао је новинарима да ће ова странка поднијети и појединачне захтјеве за утврђивање кривичне одговорности против оних предсједника и чланова бирачких одбора на којима су утврдили кршење изборних закона Републике Српске и БиХ.

Он тврди да је главни кривац за изборне нерегуларности предсједник Градске изборне комисије (ГИК) Ненад Палексић, те наводи да су овој комисији доставили око 100 приговора.

Тодоровић је рекао да су приговоре на спровођење изборног поступка ЦИК-у, заједно са СП-ом, доставили и ДНС, ПДП, СДС, Народни покрет "Бањалука зове", а накнадно и СДА.
На основу пребројаних гласова са 105, од укупно 106 редовних бирачких мјеста у Добоју, највише гласова за градоначелника добио је кандидат СНСД-а Борис Јеринић 34.734 или 82,3 одсто.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана