Тодоровић: Не одустајем од кандидатуре упркос притисцима

Срна
Тодоровић: Не одустајем од кандидатуре упркос притисцима

ДОБОЈ - Кандидат СП-а за градоначелника Добоја Срђан Тодоровић рекао је данас да не одустаје од кандидатуре на поновљеним изборима који се одржавају у недјељу, 21. фебруара, упркос, како каже, притисцима и власти и опозиције.

Тодоровић за спровођење изборног процеса очекује потпуну одговорност Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ, коју сматра једином одговорном за евентуалне нерегуларности с обзиром на то да нису разријешили чланове Градске изборне комисије у Добоју које сматра главним кривцима што се избори у овом граду понављају.

Он је на данашњој конференцији за новинаре истакао да су СДС и друге странке које се данас представљају као опозиционе у Добоју током протеклих 20 година давале активну подршку власти градоначелнику Обрену Петровићу и као дио владајуће структуре, чији су били дио, носе и одговорност за лоше стање у Добоју.

Он је рекао да ће, ако буде изабран на ову функцију, бити градоначелник свих грађана с циљем економског развоја Добоја.

Носилац одборничке листе СП-а за Скупштину града Ведран Глигорић очекује да ће поновљени избори протећи на законит начин поштујући вољу грађана.

Локални избори у Сребреници и Добоју биће поновљени 21. фебруара, одлучио је ЦИК.

Према подацима Градске изборне комисије Добој, за локалне изборе регистровано је 85 политичких субјеката, а право да гласа на 89 бирачких мјеста има 50.615 бирача, изузев оних који су на изборима у новембру гласали путем мобилног тима.

Грађани ће на поновљеним изборима за градоначелника бирати између кандидата СДС-а Цвијана Филиповића, СНСД-а Бориса Јеринића и СП-а Срђана Тодоровића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана