Тодоровић: Дoбој ће поново бити индустријски и привредни центар

Г.С.
Тодоровић: Дoбој ће поново бити индустријски и привредни центар

ДОБОЈ - Кандидат Социјалистичке партије за градоначелника Добоја Срђан Тодоровић поручио је да ће под руководством ове партије Добој поново постати регионални индустријски и привредни центар.

– Ово је политика Социјалистичке партије. Ми желимо да се у Добој поново врати неколико хиљада радних мјеста у привреди, у реалном сектору и да се Добој врати на мјесто гдје је некада био, а то је привредни центар регије – рекао је Тодоровић новинарима након обиласка погона цинкаоне "Добојинекс" у мјесту Руданка.

Он је поручио да је ова цинкаона примјер "како је у Добој могуће вратити здраве инвеститоре који отварају здраве фабрике, те отворе здрава радна мјеста која ће на реалној бази обезбиједити услове да Доболије боље живе".

Носилац листе одборника СП-а Ведран Глигорић рекао је да је у претходном одборничком мандату указивао како ова локална заједница поново може бити регионални привредни и индустријски центар.

– Када преузмемо власт послије новембарских избора томе ћемо се максимално посветити, не само савјетима већ и радити – изјавио је Глигорић, који је рекао да је задовољан што ће у добојској цинкаони ускору посао наћи око стотину радника.

Сувласник предузећа "Добојинекс" Драган Ђурановић, који је и на одборничкој листи ове партије, рекао је да је у завршној припреми погон за топло цинчање, који ће ускоро бити и тестиран.

Он је навео да је ова фабрика настала на темељима некадашње цинкаоне "Енергоинвеста" као највеће у бившој Југославији, а којој су сада проширени капацитети, што јој даје статус највеће у региону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана