Тегелтија: СНСД заслужио подршку грађана

Срна
Тегелтија: СНСД заслужио подршку грађана

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Члан Извршног комитета СНСД-а Зоран Тегелтија изјавио је вечерас у Козарској Дубици да СНСД очекује побједу у више од 80 одсто локалних заједница Републике Српске за позиције начелника.

“За Козарску Дубицу ништа ново јер смо и до сада имали начелника. Очекујемо да потврдимо резултат јер је СНСД заслужио подршку грађана”, рекао је Тегелтија.

Он је подсјетио да је власт у Козарској Дубици у претходном периоду започела своје функционисање у изузетно тешким финансијским условима.

“Успјели су се консолидовати и вратити у ред јавне финансије, те реализовати много важних пројеката за Козарску Дубицу. Због тога смо убијеђени да ће начелник Раденко Рељић потврдити свој други мандат”, рекао је Тегелтија.

Он је додао да је важно да начелник има подршку локалне скупштине, прије свега, одборника СНСД-а, а затим и коалиционих партија.

“Очекујем овдје велику коалицију, велики број одборника који ће стати иза начелника Рељића, што је врло важно за локалну заједницу која жели да напредује”, нагласио је Тегелтија.

У спровођењу кампање за локалне изборе, Тегелтија је истакао да је кључно сачувати здравље грађана, те потврдио да од понедјељка, 26. октобра, СНСД више неће имати јавне скупове.

“Нама је из СНСД-а јако жао због ове чињенице, не због тога што би то промијенило изборни резулат СНСД-а, већ због тога што смо ми увијек кампању доживљавали као сусрете са грађанима, прилику за разговор и анализу, а не као борбу за гласове”, рекао је Тегелтија.

Он је истакао да очекује да ће добро организовани активисти СНСД-а наћи пут до грађана на другачији начин.

Кандидат СНСД-а за начелника општине Козарска Дубица Раденко Рељић рекао је да због сложене епидемиолошке ситуације СНСД не организује класичне предизборне скупове већ радне састанке са највишим страначким функционерима.

“Добили смо инструкције да ћемо већ од понедјељка морати да обуставимо наше активности због тога што се епидемиолошка ситуација погоршава. Прећи ћемо на други вид рада на терену, од врат до врата, са мањим скуповима на начин који је дозвољен, да не угрозимо своје и здравље наших грађана”, истакао је Рељић.

Говорећи о одборничкој листи СНСД-а у Козарској Дубици, Рељић је оцијенио да је ријеч о до сада најквалитетнијој листи људи са различитим профилима и звањима.

“Имамо изузетан кадар који је распоређен по територијалној организацији општине. Људи активно раде на терену и сигурни смо да ћемо остварити чак и бољи резултат него на претходним изборима и имати 10 до 11 одборника. Захваљујући активности наших кандидата и њиховом такмичарском духу, успјех СНСД-а је загарантован”, нагласио је Рељић.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Козарска Дубица Јовица Шуман изјавио је да се СНСД у тој општини спрема за финиш изборне кампање, те очекује сигурну побједу и нови начелнички мандат Раденка Рељића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана