Тегелтија са кандидатима СНСД-а у општинама УСК и Ливањског кантона: Окупљени око српског народа до убједљиве побједе

Милијана Латиновић
Тегелтија са кандидатима СНСД-а у општинама УСК и Ливањског кантона: Окупљени око српског народа до убједљиве побједе

БОСАНСКИ ПЕТРОВАЦ, ДРВАР - Окупљени око српског народа идемо ка убједљивој побједи јер са СНСД-ом на власти Босански Петровац може рачунати на подршку институција Републике Српске.

Закључено је то на данашњем састанку члана Извршног комитета СНСД-а Зорана Тегелтије са предсједником Општинског одбора ове странке у Босанском Петровцу Немањом Давидовићем, кандидатом за начелника Николом Грбићем, те кандидатима СНСД-а за одборнике у тој општини. Састанку који је одржан у општинској Вијећници у Босанском Петровцу присуствовали су и кандидати СНСД-а из Санског Моста и Бихаћа.

Тегелтија је овом приликом обећао помоћ Босанском Петровцу у реализацији бројних пројеката као што је то прошле године урађено у Дрвару.

Давидовић, који је и носилац листе СНСД-а у Босанском Петровцу је истакао да је циљ посјете подршка кандидатима СНСД-а у општинама Унско-санског кантона на предстојећим изборима те креирање наредних корака за бољи положај повратника.

-План је да до краја године формирамо Кантонални одбор СНСД-а УСК те да на тај начин освојимо први мандат ове странке у Скупштини кантона на изборима 2022. године- нагласио је Давидовић.

Он је додао да је на састанку било ријечи и о излазку ДНС-а из коалиције са СНСД-ом.

-Став СНСД-а у свим овим општинама УСК и Дринићу је да се под хитно са функције директора Шумског газдинства „Оштрељ“ из Дринића смијени кадар ДНС-а Далиборка Керезовић, као и директор Секретаријата за избјеглице и расељена лица у Влади РС Марко Аћић (ДНС) и на те функције именује кадар из коалиције која је остала вјерна интересима Републике Српске, Босанског Петровца и Дринића који ће одговорно обављати своју дужност а не као што је до сада било злоупотребљавање зарад интереса ДНС-а - рекао је Давидовић, који је и предсједник Удружења „Повратници“ у УСК.

Он је додао да је Тегелтију упознао са проблемима мигранстке кризе и нагласио да је недопустиво ширење кампа у селу "Липа".

Тегелтија се састао и са предсједницима општинских одбора СНСД-а, кандидатима за начелнике и носиоцима листа за скупштине општина  Дрвар, Гламоч, Босанско Грахово и Купрес у Ливањском кантону.

-Наставићемо реализацију пројеката у нашим општинама у ФБиХ од којих је и до сада доста урађено. Проблем у овим локалним заједницама је небрига федералних и кантоналних власти- истакао је Тегелтија.

Он је током посјете западнокрајишким општинама посјетио и шесточлану породицу Боснић у Дрвару и четворочлану породицу  Почуч у Босанском Петровцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана