Талић: Убијеђен сам да ће Радојичић и даље водити Бањалуку

Г.С.
Талић: Убијеђен сам да ће Радојичић и даље водити Бањалуку

БАЊАЛУКА - Зоран Талић, предсједник Полиграфа и носилац одборничке листе те партије, рекао је да је побједа Игора Радојичића на изборима за градоначелника Бањалуке неупитна и да је убијеђен ће актуелни градоначелник водити највећи град РС и наредне четири године.

Како истиче Талић, Бањалучани су свјесни да би за највећи град Српске била катастрофална грешка да се упусти у ризик избора људи без искуства и знања за управљање градом.

"У посљедње четири године мандата заједно смо прешли дугачак пут са много изазова – од поплаве, пиралена, пандемија, удара разних енергетских и земљишних лобија, финансијске консолидације буџета и рјешавање дугова Града до изградње вртића, топлане, мостова, спортских дворана, дјечијих игралишта, спортских терена, санација школа, амбуланти, друштвених домова, спајање источног транзита, изградња кружних токова", истиче Талић.

Како је рекао, свакодневно су прелазили по десетине километара терена и разговарали са суграђанима о развоју њихових мјесних заједница, рјешавали многобројне проблеме са којима се свакодневно сусрећу, разматрали преко 2.000 разних материјала у Скупштини града и друге свакодневне активности које су ишле у правцу развоја Бањалуке.

"Поред многобројних непредвиђених околности, све што смо планирали и договарали са грађанима настојали смо да у што краћем року то реализујемо те сам зато убијеђен да ће Радојичић водити наш град и наредне четири године", рекао је Талић.

Он истиче да Полиграф спремно дочекује изборе јер су, како истиче, од оснивања свакодневно у кампањи и комуникацији са суграђанима.

"Заједно са суграђанима, успјешно смо реализовали више од стотину разних иницијатива те је због таквог начина рада и дјеловања Полиграф у протекле три и по године разрадио одличну мрежу мјесних одбора – више од 60 њих у Бањалуци. До сада је обучено више од 500 посматрача за локалне изборе који ће штитити наш изборни резултат, а што нам је јасан показатељ да смо на добром путу. Грађани нам дају све већу подршку а интересовање за наш рад је константано", каже Талић и додаје:

"Зато са великим оптимизмом очекујемо 15. новембар, а сигуран да ћемо направити одличан резултат".

Истакао је да му посебно задовољство причињава чињеница да је Полиграф у изборну кампању ушао са програмом "За здраву Бањалуку" који је припремио Програмски савјет странке.

Програм се састоји од краткорочних, средњорочних и дугорочних мјерама за развој град – од екологије до економије а чије смјернице мрежа активиста проводи већ три и по године на терену.

"На истом принципу дјелује и наша Мрежа младих, а поносни смо и на мрежу жена Полиграфа која увелико ради на побољшању веће заступљености броја жена у политици", рекао је Талић.

Он је нагласио да на изборе у Бањалуци излазе са пуном листом од 35 кандидата који су свакодневно у комуникацији са суграђанима те са њима разговарају о идејама и визијама развоја града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана