Светозар Радуловић: Потребна економска обнова Републике Српске

Свјетлана Тадић
Светозар Радуловић: Потребна економска обнова Републике Српске

Морамо ићи и у економску обнову Републике Српске, уз подстицај и контролу Владе РС. На тај начин можемо да кренемо према циљу, који је Српска радикална странка РС дефинисала као светињу, а то је запосленост радноспособног становништва.

Рекао је то у интервјуу за "Глас Српске" носилац листе СРС РС за НСРС у изборној јединици два Светозар Радуловић.

- У основама политичког програма СРС РС су демократија и стандардизација друштва у свим сферама - истакао је Радуловић.

* ГЛAС: Колико гласова бирача очекујете? Очекујете ли да ће излазност бирача бити већа него на претходним изборима?

РAДУЛОВИЋ: Очекујем раст оних који ће гласати за СРС РС за 20 одсто, јер је то тренд који имамо већ четири године. Општа апатија и депресија биће највећи проблем, јер су они који су на власти учинили све да системски убије сваку вољу и наду у људима да се животне околности могу промијенити. Надам се да ће побиједити свијест о нужности промјена.

* ГЛAС: Шта ће избори донијети становницима Републике Српске?

РAДУЛОВИЋ: Aко они који су сада на власти ту и остану, пропаст је равна апокалипси. Aко већину обезбиједе опозиционе странке увјерен сам да ћемо заједнички зауздати пропаст и пронаћи рјешења за хитан излазак из кризе која јесте економска, али прије свега је у суштини криза морала.

* ГЛAС: Шта ћете прво да урадите ако побиједите на изборима?

РAДУЛОВИЋ: Прво ћемо декриминализовати друштво, а то подразумијева интервенцију у правосудном систему. Правди се морају привести они који су нас системски и организовано пљачкали и одузети им оно што је наше.

* ГЛAС: Зашто да грађани гласају за Вас и Вашу политичку странку а не за некога другог?

РAДУЛОВИЋ: Зато што нисам лажљивац и што сам с нашим народом дијелио и добро и зло, што нисам дезертирао, што имам богато животно искуство. Зато што моја дјеца живе са мном у Републици Српској.

* ГЛAС: Шта је у основи Вашег политичког, а шта је приоритет у економском програму?

РAДУЛОВИЋ: У основама политичког програма је демократија и стандардизација друштва у свим сферама. Економски приоритети се своде на рад и одговорност. Мора се ићи и у економску обнову Српске, уз подстицај и контролу Владе. На тај начин можемо кренути према циљу, који је СРС РС дефинисао као светињу, а то је запосленост радноспособног становништва.

Сигуран у побједу

* ГЛAС: Како ћете гарантовати грађанима да ћете испунити обећано, ако побиједите?

РAДУЛОВИЋ: Нема "ако побиједимо", ми ћемо побиједити сигурно, јер ни ми као странка ни грађани, немамо алтернативу. Никада нисам радио посао у који нисам вјеровао, то је моја гаранција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана