Све што је обећао ДНС остварио

В. Ш.
Све што је обећао ДНС остварио

БAЊAЛУКA - ДНС је давно доказала да је принципијелна странка, јер када се осврнемо иза себе и сјетимо се шта смо обећавали, можемо да погледамо народу у очи, јер је све обећано и остварено.

Рекао је то носилац листе ДНС-а за НСРС из изборне јединице два Недељко Чубриловић на предизборној трибини, одржаној у четвртак у бањалучкој мјесној заједници Лауш.

Трибини је присуствовао велики број становника Лауша, међу којима је било највише омладине.

- Чланови наше партије су људи који су се доказали у својим пословима, људи који не живе и не желе да живе од политике. Имамо довољан број жена, а посебно карактеристично за ДНС јесте то што око 40 одсто странке чине млади - навео је Чубриловић.

Истакао је да ће ДНС тежити очувању Републике Српске и да неће пристати на пренос надлежности.

Салве одушевљења изазвала је кандидат за НСРС Весна Кременовић изјавом да ће се, ако постане народни посланик, залагати за то да Лауш постане општина, јер како је рекла, за то има све услове.

Најмлађи члан ДНС-а који се представио на овој трибини, а кандидат је за НСРС Марко Aћић нагласио је да ће се залагати за побољшање услова живота младих.

- Неопходно је побољшати услове студирања, развијати услове за одржавања практичне наставе, доградити кампус... Све су то реална обећања с циљем унапређивања положаја младих - истакао је Aћић.

Павић

Предсједник ДНС-а Марко Павић сматра да је међународна заједница одиграла позитивну улогу у БиХ, нарочито у успостављању мира и Дејтонског мировног споразума, али да је примјеном бонских овлашћења изазвала контраефекте.

- Оно што је негативно долази бонским овлашћењима која нису предвиђена Дејтоном и кад су се она почела некритички примјењивати, гдје уопште није било предвиђено, него су се тим мјерама, најчешће, дисциплиновали Срби - рекао је Павић у четвртак у Приједору на предизборним скуповима ДНС-а.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана