Судбина РС неће зависити од Сарајева

Глас Српске
Судбина РС неће зависити од Сарајева

БAЊAЛУКA - Демократски народни савез (ДНС) никада више неће допустити да судбина Републике Српске и српског народа зависи од Сарајева, рекао је носилац листе кандидата ДНС-а за Парламент БиХ Петар Кунић.

Кунић је у четвртак увече на трибини ове странке у бањалучкој мјесној заједници Петрићевац истакао да БиХ може живјети само као сложена заједница.

- Снаге које не мисле тако и заговарају централизацију не желе добро ни заједничкој држави нити српском народу - оцијенио је Кунић.

Он је у четвртак увече на трибини у Прњавору рекао да представнике РС у заједничким институцијама БиХ очекују значајни послови, од уставних промјена до важних законских пројеката, те да ДНС има осмишљен концепт како би се избјегла непријатна изненађења, односно одлуке које би биле на штету Српске.

Кунић је истакао да ће ДНС досљедно штитити интересе РС и њених грађана, јавила је Срна.

Носилац листе ДНС-а за НСРС из изборне јединице један Марко Павић напоменуо је да углед ове странке сваким даном све више расте и да се број присталица повећава.

- У Прњавору смо на прошлим изборима имали доста присталица, а сада желимо ојачати рад општинског одбора јер сматрамо да је дошло вријеме да ДНС у Прњавору дође међу водеће странке - рекао је Павић и нагласио да је овој општини потребна нова снага која ће дати здрав подстицај за развој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана