Стрика: СП политику не посматра као плијен, већ сервис грађана

ГС
Стрика: СП политику не посматра као плијен, већ сервис грађана

СП ће остварити побједнички резултат на предстојећим изборима, бољи него на прошлим, рекао је Давор Стрика, потпредсједник СП и носилац листе ове партије за ИЈ 1 за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ.

Он је гостујући у емисији “Очи у очи-објективно”, коју реализује портал Бањалука.нет у сарадњи са Елта ТВ рекао да је партија у сарадњи са коалиционим партнерима, за оба нивоа, представила најбоље кандидате за Републику Српску.


“Очекујемо барем 11 мандата у НС РС. То су људи који су доказани у својим професијама, патриоте и желе истински развој и напредак Републике Српске, зато и наша парола гласи ‘За бољу српску'”, додаје Стрика.

Стрика је нагласио да ће СП увијек радити у интересу Републике Српске.

“Предност СП је што деценијама у континуитету ради на политикама које су у интересу Републике Српске”, додаје Стрика.

Он је истакао да је партија у протеклом периоду подмлађена, те да млади људи кроз СП имају прилику да се афирмишу.

Стрика је нагласио да је одлазак младих велики проблем са којим се сусреће Република Српска, те да се са тим проблемом сусрећи и бројне друге развијеније европске земље.

Додаје да ће се уколико освоји посланички мандат борити за боље позиционирање младих и рјешавање проблема ове популације у друштву.

“Наш народ воли младост и има повјерења у младост. Због тога треба да се чује глас младих и треба да покушамо нешто да урадимо и промијенимо”, додаје Стрика.
Током разговора осврнуо се и на договор у вези са кадровским рјешењима унутар коалиције.

“Ми у СП политику не посматрамо као плијен, већ сервис грађана. Према томе, све приче око кадровских прерасподјела треба да буде ствар договора”, додаје Стрика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана