Стојановић: Сачувати надлежности Републике Српске

Танјуг
Стојановић: Сачувати надлежности Републике Српске

БАЊАЛУКА - Носилац листе Демоса за Парламентарну скупштину БиХ у Изборној јединици два Чедомир Стојановић поручио је да је неопходно сачувати надлежности Републике Српске и покушати да вратити оно што је у претходном периоду изгубљено.

Стојановић је истакао да су геополитички односи сложенији него икад, због чега српски представници у Сарајеву имају одговоран задатак, саопштено је из Демоса.

"Народна скупштина је кренула у том правцу. На нама је да се свим политичким средствима боримо за наша права и да сачувамо Републику Српску у овим тешким временима", рекао је Стојановић.

Он је поручио да представници Републике Српске морају да интензивирају рад на заједничким пројектима са Србијом, али и земљама у региону.

"Морамо ријешити проблеме у вези са заједничким улагањима са Србијом, јер нам то може отворити низ нових могућности за инвестиције, убрзати привредни развој, а самим тим и омогућити нова радна мјеста. Сарадњу са сусједством треба да базирамо на заједничка улагања у енергетски сектор, али и трговину и транспорт као наше јаче стране", закључио је Стојановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана