Стевандић: Уједињена Српска ће едукативно дјеловати током кампање

Срна
Стевандић: Уједињена Српска ће едукативно дјеловати током кампање

БАЊАЛУКА - Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је данас у Бањалуци да ће та странка усљед усложњавања епидемиолошке ситуације у Републици Српској прилагодити своју кампању у смислу едукативног дјеловања према грађанима када је ријеч о вирусу корона.

Стевандић је на конференцији за новинаре Уједињене Српске рекао да су се одлучили да у кампањи помогну грађанима и на плану дезинфекције, као и дијељењем материјала важних за препознавање симптома вируса, поштовање одговарајућих мјера и слично.

- Циљ је да смањимо ширење панике и понашамо се сви одговорно - нагласио је Стевандић и додао да ће ова странка остати у контакту са грађанима и повећати онлајн кампању.

Он је навео да ће Уједињена Српска задржати страначке штандове на градским и општинским трговима на којима ће грађанима дијелити едукативне и страначке материјале.

- Међутим, смањићемо број реквизита у кампањи, попут упаљача, оловака и слично, а новац ћемо уложити за помоћ грађанима у дезинфекционим средствима и у смислу едукативног материјала да бисмо их припремили да што боље прођу кроз пандемију, те да покажемо да у ових седам дана можда можемо битно да смањимо преношење вируса поштујући мјере и смањујући број људи на скуповима - рекао је Стевандић.

Он је најавио да ће то сутра бити демонстрирано у Српцу када ће грађанима бити дијељен и едукативни летак у вези са ковид пацијентима.

Стевандић је истакао да су старије особе у Српској најмање заражене вирусом јер су најдисциплинованија популација на коју се сви требају угледати с циљем смањења заразе.

Конференцији су присуствовали потпредсједници Уједињене Српске Милан Петковић и Маринко Драгишић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана