Стевандић: Очекује се један посланички мандат у изборној јединици девет

Срна
Стевандић: Очекује се један посланички мандат у изборној јединици девет

ТРЕБИЊЕ - Предсједник Уједињене Српке Ненад Стевандић рекао је у Требињу да би Уједињена Српска требало да у Изборној јединици девет освоји један посланички мандат, а рјешења која је ова странка понудила у економском, друшвеном и привредном пољу су препознали грађани.

Он је новинарима прије централне трибине у том граду рекао да се нада да ће преостати и више гласова за компензационе мандате у Народној скупштини Републике Српске и Парламентарној скупштини БиХ.

“У овом моменту ми из седам изборних јединица имамо обезбијеђено око седам директних мандата, у двије изборне јединице од тих седам два. Рјешења која смо понудили у економском, друштвеном и привредном пољу препозната су од грађана, али ми сматрамо да увијек можемо боље”, навео је Стевандић, који је носилац кандидатске листе Уједињењене Српске за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице три.

Кандидат Уједињене Српске за Парламентарну скупштину БиХ у Изборној јединици три Мијат Шаровић рекао је новинарима да је ова странка кохезиони фактор у Српској.

“Сматрамо да је сваки грађанин Републике Српске значајан и боримо се за сваког грађанина и за цијелу Српску”, рекао је Шаровић.

Носилац листе Уједињене Српске за Народну скупштину Републике у Изборној јединици девет Милан Ковач рекао је новинарима да се у овој странци убрзано ради на припреми нових законских рјешења како би се уредиле одређене области друштва.

“Анализирали смо и припремили Нацрт закона о забрани располагања државним капиталом у јавним предузећима која су од стратешког интереса за развој Републике Српске јер вјерујемо да ћемо на тај начин најбоље заштити наше ресурсе и обезбиједити такве услове да се равномјерно развијају сви крајеви у Републици Српској”, рекао је Ковач.

На трибини Уједињене Српске у Требињу вечерас су представљени кандидати ове странке за Народну скупштину Републике Српске и Парламентарну скупштину БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана