Стевандић: Храна и енергија компаративне предности Српске

Срна
Foto: Срна

РОГАТИЦА - Уједињена Српска првих седам дана кампање посвећује стратешким одлукама које су у вези са производњом хране и енергије, као привредним ресурсима Републике Српске који чине њене компаративне предности, али се не искориштавају, поручио је у Рогатици предсједник ове странке Ненад Стевандић.

Стевандић је, након страначког скупа, подсјетио да Српска има највећи просјек земљишта по глави становништва у Европи - један хектар по човјеку.

"Сматрамо да ће опстати држава која има храну и енергију. Српска мора да се посвети томе и да крене од малих произвођача, дакле подстицаји, хладњаче, пластеници и новац, али не само компанијама, него и малим произвођачима и обичним људима", навео је Стевандић.

Предсједник Општинског одбора Уједињене Српске Рогатица Велибор Ђурић рекао је Срни да је овај Општински обор спреман за предстојеће изборе и да ће Уједињена Српска на општим изборима освојити далеко више гласова него до сада у Рогатици и на широј регији овог дијела Српске.

Он је нагласио да изборни слоган "Српска су људи" управо указује на оно што ће бити у приоритету рада представника ове партије, која ће настојати да искористи све компаративне предности Републике Српске, да би људи живјели боље.

Стевандић ће, како је рекао, након Рогатице посјетити општине Источног Сарајева. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана