Стевандић: Ћосић најбољи кандидат за градоначелника Источног Сарајева

Срна
Стевандић: Ћосић најбољи кандидат за градоначелника Источног Сарајева

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Предсједници Градског одбора СНСД-а Љубиша Ћосић и Регионалног одбора Уједињене Српске Зоран Трапара потписали су данас споразум о подршци кандидату СНСД-а за градоначелника Источног Сарајева, у присуству предсједника Уједињене Српске Ненада Стевандића.

Стевандић је рекао да се кандидат СНСД-а за градоначелника Источног Сарајева Љубиша Ћосић показао као честит човјек, човјек од ријечи и најбоље рјешење за град Источно Сарајево.

- Ћосић је једина права мјера у овом моменту и као такав може да стане на чело овог града, који је колијевка Републике Српске - рекао је Стевандић новинарима у Источном Сарајеву.

Он је истакао да је Ћосић прави кандидат за градоначелника, јер је реализовао низ пројеката, неки су у реализацији или ће бити реализовани, те да има добру сарадњу са Владом Републике Српске, али и "тврд" однос према Сарајеву.

Према ријечима Стевандића, Уједињена Српска је задовољна Ћосићевим ставовима, односима према овој странци, те према цијелој Републици Српској.

- Сигурни смо да ће због свега овога Ћосић бити наш заједнички градоначелник Источног Сарајева и бићемо поносни на то. Радићемо заједно да побољшамо услове и за становнике, а и да град добије своје праве контуре - нагласио је Стевандић.

Он је рекао да ће Уједињена Српска подржати кандидате СНСД-а за начелнике општина Источна Илиџа и Рогатица, те додао да је у току договор везан за потписивање споразума за подршку кандидату СНСД-а за начелника општине Источно Ново Сарајево.

Ћосић је захвалио Уједињеној Српској и њеном руководству за подршку коју му пружају као кандидату за градоначелника, те истакао да их неће изневјерити и да ће оправдати ово повјерење.

- Уједињена Српска и СНСД су чврсти коалициони партнери, када је ријеч о интересима Републике Српске на нивоу БиХ, али и када су у питању интереси Српске у Народној скупштини и Влади Српске - истакао је Ћосић.

Он је изразио задовољство што ће заједно са Уједињеном Српском имати прилику да води град Источно Сарајево, те додао да ће тиме показати како се штити и води један од најбитнијих градова у Републици Српској.

- Источно Сарајево је, поред Бањалуке, наша матица, један од најзначајнијих и најбитнијих градова у Републици Српској, тако да имамо обавезу да заједно, како СНСД и Уједињена Српска, тако и сви остали добронамјерни људи, развијамо овај град у сваком смислу - истакао је Ћосић.

Он је подсјетио да је Источно Сарајево једини град у Републици Српској који чини шест општина, што намеће озбиљно дјеловање, те изразио да је убијеђен у изборну побједу, након које, како је рекао, начелнике СНСД-а чека тежи дио посла, а то је да се оправда добијена подршка становника града.

Трапара је рекао да Уједињена Српска даје подршку Ћосићу за градоначелника Источног Сарајева, јер је ријеч о традиционалном коалиционом партнеру ове странке, али и зато што је он од Источног Новог Сарајева направио једну од најбољих општина у Републици Српској.

- Надам се да ћемо заједно наредне четири године, као градоначелник и дио скупштинске већине, наставити сарадњу у граду Источно Сарајево и од њега направити један од најбољих градова у Републици Српској - истакао је Трапара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана