Стевандић: Борба против ЦИК-а била за српске странке и народ

Срна
Стевандић: Борба против ЦИК-а била за српске странке и народ

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је данас да је борба против Централне изборне комисије БиХ /ЦИК/ била борба за све политичке партије у Српској, те да српски народ има право да бира своје представника, а не да му их бира ЦИК.

Стевандић је данас у општинама Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево, гдје су представљене листе кандидата Уједињене Српске за одборнике у овим општинама, рекао да српском народу представнике не могу бирати они који покушавају да спроведу сарајевску политику у Српској.

"Уједињена Српска у оштини Источна Илиџа и Источном Новом Сарајеву је веома јака. Ми овдје идемо на најбоље резултате", нагласио је Стевандић.

Он је истакао да је Уједињена Српска партија која држи ријеч и оно што је потписала, те поручио да ће странка подржати заједничког кандидата за начелника општине Источна Илиџа Небојшу Шешлију.

Стевандић је рекао да му је част што кампању почињу у Сарајевско-романијској регији, те је подсјетио да је данас посјетио и Хан Пијесак, Соколац и Пале.

Он је поновио да Уједињена Српска остаје при свом опредјељењу да на сваком мјесту исто брани Републику Српску.

Носилац листе кандидата Уједињене Српске за одборнике у Скупштини општине Источно Ново Сарајево Милан Маунага изјавио да је ова партија из ситуације у којој се нашла због одлуке ЦИК-а изашла као побједник, те доказала да је озбиљна странка.

"Уједињена Српска жели да буде парламентарна странка, да учествује у доношењу битних одлука у нашем граду и општини", рекао је Маунага, који је и предсједник Општинског одбора /ОО/ Уједињене Српске у овој општини.

Зоран Трапара, који је предсједник Општинског одбора /ОО/ Уједињене Српске у општини Источна Илиџа и носилац листе кандидата странке за одборнике у Скупштини те општине, оцијенио је да је одлука ЦИК-а била срамна.

"Уједињена Српска ће у Источној Илиџи изаћи још јача, боља и уједињенија", поручио је Трапара.

Он је рекао да Уједињена Српска у овој општини планира остварити три мандата, те да је неупитна подршка Небојши Шешлији за начелника Источне Илиџе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана