Станивуковић: У Пискавици се посебно бринуло о човјеку

Г.С.
Станивуковић: У Пискавици се посебно бринуло о човјеку

Нема области у којој нисмо дали свој максимум када причамо о Пискавици. Прије свега, ту мислим на путну и водоводну инфраструктуру, подршку нашој цркви, туризму, привреди изградњу љетње и зимске позорнице, изградњу јавне расвјете...

Рекао је ово Драшко Станивуковић, кандидат ПДП за градоначелника Бањалуке и актуелни градоначелник, на вечерашњој трибини у Пискавци, те додао да је Пискавица једно од најзначајнијих мјеста по територији коју захвата и честитим домаћинима који ту живе.

- Пискавица је највеће село у бившој Југославији и заиста је посебно мјесто којем смо показали посебну пажњу. Само у области водоснабдјевања и нових система смо уложили близу три милиона КМ. У двије позорнице, од којих смо једну обновили, а једну наново изградили да би овдје били Козара етно фестивал и зимско прело, веома важне манифестације које смо ми препознали као такве, уложили смо значајна средства. Пут за Шеве, пут за Талиће, пут за Јањетовиће, пут за Бошњаке и тако даље, све су то пројекти које смо реализовали. У сваком засеоку сам био по стотину пута – поручио је Станивуковић и истакао да је изграђена спомен чесма, обновљен споменик, пружена подршка при градњи црквеног олтара, уз признања знаменитим личностима овог краја, попут генерала Талића.

Станивуковић каже да се у Пискавици посебно бринуло о човјеку.

- Овдје смо припремили плацеве за младе људе, обезбиједили уџбенике за дјецу, препознали смо сваку потребу народа овдје. Објеручке смо прихватили идеју изградње вртића. Вртићи требају и центру града и приградским насељима и нашим селима. Судећи по огромној подршци у Пискавици, дјела су наша лична карта, наше огледало и дјела ће дати резултате за побједу на овим изборима – поручио је Станивуковић.

Бранислав Бореновић, носилац листе ПДП за Скупштиу града Бањалука, поручио је да је много добрих пројеката, корисних ствари и дјела урађено у Пискавици.

- Дјела су јача од било каквих политичких игара, мржње и љубоморе наших политичких противника. Подршка у Пискавици најбоље показује колико су људи задовољни Драшком као градоначелником и колико су задовољни његовим тимом. Ја сам увјерен у велику Драшкову побједу и велику побједу нашег тима, да би се наставила чинити велика дјела којих је сваким даном све више и више – истакао је Бореновић.

Мирна Савић-Бањац, кандидат за одборника у Скупштини града Бањалука, рекла је да ни у једном насељу нема осјећај да је кампања, јер су људи навикли на присуство Станивуковића и његових сарадника.

- Сви градоначелникови сарадници, као и сам градоначелник, толико смо доступни грађанима да се не морамо припремати на трибине, него у сваком насељу знамо које су потребе грађана и на основу тога креирамо политике. И у Горњој и у Доњој Пискавици је урађено много тога. Остало је нешто што вуче репове из неких ранијих периода што је лоше урађено, конкретно везано за воду. Овдје смо радили и велику бину од 40 хиљада КМ, што показује да цијенимо и културу и традицију, те су овдје вечерас и многи чланови овдашњег културно-умјетничког друштва. Парцелисани су плацеви за младе брачне парове, јер је наша идеја и визија да млади брачни парови остају у нашем граду, остају у Републици Српској, али и да покажемо да су мјеста као Пискавица и друга села здрава и важна мјеста у којим породице треба да живе. Сигурна сам да ћемо својим здравим политикама и плацевима који ће имати и до 1000 квадрата, привући младе људе и да ћемо оживјети села. Све политике, па и ову, креирамо на дуге стазе – поручила је Савић-Бањац.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана