Станивуковић: Приоритет у Борику изградња паркинга

ГС
Станивуковић: Приоритет у Борику изградња паркинга

БАЊАЛУКА- Кандидат ПДП-а за градоначелника Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је вечерас на трибини у бањалучком насељу Борик да ће приоритет у овом насељу бити изградња паркинга.

-То је одавде порука која треба да се чује. Градили смо дјечја игралишта и обнављали она која нису била добра. Градимо вртић „Наташа“, чиме ће 100 до 150 дјеце добити ново мјесто у вртићу. Такође, обнављали смо улице и градили кружне токове. Наш план је да сада, од Градског моста до Ребровца, наставимо градњу шеталишта уз Врбас. Нова паркинг мјеста су један од приоритета, а имамо градску земљу коју смо препознали на потезу од „Фруктоне“ до Мале пијаце, гдје ћемо градити паркинг мјеста која су пријеко потребна и о томе смо разговарали са људима -рекао је он.

Станивуковић је као садашњи градоначелник Бањалуке демантовао тврдње да ће на локацији мале пијаце бити изграђена два небодера.

-На тој локацији биће изграђени објекти висине постојећих зграда. На простору „Фруктоне“ биће урађена интервенција која подразумијева нови трг, парк, павиљон за културу и стамбено-пословни објекти одговарајуће спратности. Такође, оно што је важно, биће изграђене подземне и надземне гараже. Испоштовали смо захтјеве грађана, а који се односе на гараже и на спратност објеката -рекао је Станивуковић.

Он је истакао да ће у Борику бити уложено око милион марака у изградњу највећег спортско - рекреативног центра који ће бити завршен у наредних тридесет дана.

-Све ово много значи за насеље Борик. Од нових авенија и алеја, нових паркова и дјечијих игралишта. Такође враћамо војни полигон као што смо вратили стару фонтану и као што смо данас почели да градимо хотел „Палас“ - објаснио је Станивуковић и поручио да наставља да уређује и уљепшава Борик.

Он је закључио да управо због тога свега очекује убједљиву побједу у Борику.

Предсједник ПДП-а и носилац листе за Скупштину града Бањалука Бранислав Бореновић изјавио је да ће ово бити једна феноменална побједа, побједа људи који хоће дјела, који неће примитивизам, пријетње и мржњу, већ желе конкретне дивне ствари које је Станивуковић заједно са „овим дивним људима“, донио у Бањалуку у претходних неколико година.

-Тај караван дјела ће се наставити. Фасциниран сам енергијом која је невјероватна, а која пружа подршку Драшку, али и листи ПДП-а - истакао је Бореновић.

Кандидат ПДП-а за одборника у Скупштини града Бањалука Небојша Дринић, поручио је да је енергија у Борику одлична.

-У свакој мјесној заједници људи су препознали наш рад и подржали наша дела, којих је преко 700 за ове четири године. Много смо радили и трудили се да подигнемо народ и укључимо га у друштвене процесе. Борик је иначе пасивно насеље у смислу политичког ангажмана, али кроз ситније и крупније пројекте успјели смо да анимирамо људе, а то што се овдје вечерас окупило више од 500 људи говори само за себе  -рекао је Дринић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана