Станивуковић представио прва три пројекта из новог програма за развој Бањалуке

ГС
Станивуковић представио прва три пројекта из новог програма за развој Бањалуке

БАЊАЛУКА – Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, који је кандидат ПДП-а за новим мандат, представио је нови програм за развој Бањалуке, те нагласио да ово нису само обећања у политичкој кампањи, него пројекти на којима се већ ради, а неки од њих биће, каже завршени у првој години новог мандата.

– У нашем програму посветили смо пажњу свакој области у нашем граду. Радили смо на побољшању саобраћајне инфраструктуре, унапређењу образовања, развоју туризма са посебно посвећеном пажњом екологији. Ово ће бити наша дјела сутра. Претходни мандат започели смо обећањаима,  завршили дјелима и нема сумње да ће тако бити сваки наредни пут – рекао је Станивуковић.

Он је представио прва три пројекта.

Први су јавне гараже.

 – Недостатак паркинг мјеста у граду постаће прошлост изградњом јавних гаража у самом центру града којима ћемо трајно ријешити проблеме са недостатком паркинга у граду. Са више стотина нових паркинг мјеста проблем паркинга биће ријешен на дужи период – навео је он.

Други је нових 20.000 садница.

– Утростручавање броја садница имаће вишеструку корист за Бањалуку, посебно у борби против загађења ваздуха, поплава и борби против великих таласа врућина. Нова стабла биће посађена у свим дијеловима града, нарочито урбаним срединама гдје је управо садња стабала кључна за одрживот и стварање пријатније атмосфере приликом великих врућина. Новим садницама Бањалука ће задржати епитет града алеја – нагласио је Станивуковић.

Трећи је колектор на ријеци Врбас.

- Заштита животне средине, очување квалитета воде, као и смањење ризика од поплава бенифити су које ће граду донијети изградња колектора коју Врбас чека деценијама – закључио је Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана