Станивуковић представио други дио програма за развој Бањалуке

Г.С.
Станивуковић представио други дио програма за развој Бањалуке

БАЊЛУКА - Кандидат за градоначелника Бањалуке и актуелни градоначелник Драшко Станивуковић, представио је други дио програма за развој Бањалуке у коме се налазе многи инфраструктурни пројекти, ако и рјешења за потенцијалне проблеме.

 „У нашем програму посветили смо пажњу свакој области у нашем граду. Радили смо на побољшању саобраћајне инфраструктуре, унапређењу образовања, развоју туризма са посебно посвећаном пажњом екологији. Ово ће бити наша дјела сутра. Претходни мандат започели смо обећањима, завршили дјелима и нема сумње да ће тако бити сваки наредни пут“, рекао је Станивуковић.

Он је нагласио да ово нису нова обећања у политичкој кампањи, него пројекти на којима се већ ради, а неки од њих биће завршени у првој години мандата:

Мост у насељу Долац – Изградићемо мост у Доцу као један од највећих инфраструктурних пројеката и нови симбол нашег града. Овај мост ће знатно убрзати проток саобраћаја у граду и смањити гужве. Осим тога, својим модерним изгледом Бањалуци ће дати нови шарм какав имају европске метрополе.

Град без макадамских путева – Један од првих корака у наредом мандату биће наставак изградње модерних саобраћајница. Зато ће наш циљ у наредном периоду бити асфалтирање свих макадамских путева на територији града Бањалуке.

Средњошколски центар и Грађевинска школа – Изградићемо средњошколски центар са Пољопривредном и Политехничком школом који ће младима омогућити квалитетније образовање, бољу повезаност и још једном потврдити да је Бањалука град младих. Поред средњошколског центра изградићемо и нови објекат Грађевинске школе.

Нерадна недјеља – Нерадна недјеља за трговце и даље остаје наш циљ од којег нећемо одустати. Истрајаћемо на томе да овај приједлог постане реалност и наставити радити у интересу породице, јер је борба за сваког члана породице водиља наших програма.

Рјешавање питања водоснабдијевања – Наш приоритет одмах прве године биће улагање додатних 10 милиона КМ у систем „Туњице 1 и 2“ како би се у потпуност ријешио проблем водоснабдијевања у подручјима поткозарских села као и осталим критичним подручјима.

Нова канализациона мрежа – Проблеми са канализацијиом и отпадним водама постаће прошлост у Бањалуци, јер ћемо континуирано радити на развоју нове канализационе мреже. Наш циљ је 100 км канализације којима ћемо се примаћи циљу да свака кућа у Бањалуци има канализацију.

Измјештање депоније у Рамићима – Проблем са депонијом Рамићи биће трајно и системски ријешен, а депонија ће бити измјештена на адекватне локације далеко од насељених дијелова града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана