Станивуковић: Лазарево је мјесто гдје се виде резултати и дјела (ФОТО)

ГС
Станивуковић: Лазарево је мјесто гдје се виде резултати и дјела (ФОТО)

БАЊАЛУКА - Рекао бих да овдје у Лазарево доносимо највећу поруку дијела и резултата. Нема мјеста, нема сокака, нема ни инфраструктурног ни животног питања које овдје нисмо дотакли и ријешили.

Рекао је ово на трибини ПДП у насељу Лазарево кандидат за градоначелника и актуелни градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

- Када причамо о легализацији, легализовали смо готово највећи број кућа, јер је Лазарево огромно. Када причамо о легализацији зграда, прва зграда управо у дијелу овог насеља – Траписти, гдје смо након скоро 20 година људима легализовали зграду.Када говоримо о књигама, много дјеце је добило исте. Уредили смо и школу овдје. Када причамо о Цркви, о подршсци – то је такође важно питање које смо овдје рјешавали. Асфалтирали смо и улице, градили водоводну и канализациону мрежу, додјељивали бесплатне грађевинске дозволе – рекао је Станивуковић.

На хиљаде пензионера са овог подручја добило је бесплатан јавни превоз, каже он.

- Безброј дјела кроз директну подршку људи – од пројеката, беспалатних полтика, догађаја које смо овдје правили. Заиста, због тога можемо да очекујемо једну од највећих и најубједљивијих побједа овдје у Лазареву – истакао је Станивуковић.

Каже да је посебно важно истаћи да ће на мјесто гдје је пијаца, уз школу, оно мјесто које треба у потпуности да се преуреди, ту почети да се гради и да су већ обезбијеђена средства у износу око 2 милиона еура за изградњу првог креативног центара визеулне графичке и разних других умјетности.

- То ће бити један нови центар сабирања у Лазареву. Ту ће бити кино, позориште, мјесто гдје ће људи који овдје живи моћи да се окупљају и да се баве умјетношћу, филмском продукцијом. Биће им доступан и филмски студио. Радови на том пројекту треба да почну за коју седмицу. Прво нас очекује рушење тог објекта, да би смо могли почети да градимо овај нови – каже Станивуковић.

Наводи да су то су неки од приоритета.

- Не смијемо да заборавимо ни санацију ни модернизацију улица, као што су на примјер питање Улице Змаја Огњеног Вука, Василија Острошког и многе друге. Важно је рећи да смо много тога урадили и за Улицу Деспота Стефана Лазаревића – од подршке зградама, изградње канализационе мреже, а иде и изградња тротоара. Много је резултата које смо постигли, много планова које имамо. Резиме је да мјештани Лазарева могу да очекују у дјела сутра, могу да вјерују у дјела сутра зато што је много дијела данас које смо урадили – поручио је Станивуковић.

О нама говоре пројекти, говоре дјела – то је поручио кандидат ПДП за одборника у Скупштини града Бањалука Крсто Голијанин.

- Долазим из Лазарева и морам да кажем да су Траписти добили другу разгледницу. Траписти који су добили обновљен мост, прелијепо дјечије игралиште, шеталиште поред Врбаса. Урадилисмо комплетну канализациону мрежу и могу да кажем да Траписти више не могу да се препознају. Могу да кажем да када је Станивуковић постао градоначелник, рекао је – ми морамо промијенити изглед Траписта. Данас, када погледамо слика из Траписта се промијенила у потпуности, у позитивном смислу – истакао је Голијанин.

Каже да су легализоване борачке зграде након 20 година, захваљујући градоначелнику и Градској управи који су радили темељно.

- Рјешавали су нешто што се чинило нерјешивим, а ипак су успјели. Сада прелазимо у Лазарево 2, ако Бог да наредне године. Ту такође имамо пројеке, али грађани ће бити задовољни када се то уради – поручио је Голијанин.

Кандидат за одборника у Скупштини града Бањалука, Мирна Савић-Бањац, рекла је да су скупови ПДП изузетно посјећени, те се чини у ствари да су све трибине централне.

- То говори о томе да имамо све доказе да је ово убједљиво најјача политичка организација у Бањалуци и исто тако смо свакодневно на скуповима, гдје виђам много грађана који нису чланови ПДП-а. Ради се о томе да је подршка нама масовна и стога позивам још једном грађане да 6. октобра дају нама глас из разлога што ће наша дјела бити још снажнија, а сва наша дјела и резултати који смо досада радили биће потврђени – поручила је Савић-Бањац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана