Станивуковић и Тривић: ПДП против затварања или ограничавања рада пословних субјеката

Срна
Станивуковић и Тривић: ПДП против затварања или ограничавања рада пословних субјеката

БАЊАЛУКА - Предсједник бањалучког Градског одбора ПДП-а Драшко Станивуковић изјавио је да је ова странка против било каквог затварања или ограничавања рада пословних субјеката.

Станивуковић сматра да је пракса показала да затварање или ограничавање рада пословних субјеката нема никакав довољан ефекат на смањење броја заражених с обзиром на то какву штету производи по цијелу економију и привреду.

- Сматрамо да је ограничавање рада угоститеља потпуно штетно и сигурно неће доћи до побољшања епидемиолошке слике зато што је некоме скраћено радно вријеме за сат или два - рекао је Станивуковић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је додао да се ова странка противи и помену, а камоли увођењу полицијског часа, те да је приједлог ПДП-а да се кажњавају они субјекти и појединци који крше мјере.

Станивуковић је рекао да су свјесни погоршане епидемиолошке слике у Републици Српској, те позвао на поштивање препоручених мјера - ношења маски, држања дистанце и ограничавања броја грађана који се могу окупљати.

- Здравље је на првом мјесту, али на другом је економија, која такође мора да се сачува - навео је Станивуковић.

Потпредсједник бањалучког одбора ПДП-а Јелена Тривић сматра да је нечувено да се одлука о затварању школа донесе у недјељу у 19 часова, али и да се уопште затварају школе у којима су се, како је навела, можда највише поштовале пидемиолошке мјере.

Тривићева тврди да систем борбе против "ковида 19" у Републици Српској не функционише, те да се диви здравственим радницима који се, како каже, "не боре само против вируса него и против система који је заказао".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана