Станивуковић: Циљ побједа за "Бањалуку новог лица"

Срна
Станивуковић: Циљ побједа за "Бањалуку новог лица"

БАЊАЛУКА - Кандидат ПДП-а, СДС-а и коалиционих партнера тих странака за градоначелника Бањалуке на предстојећим локалним изборима у БиХ Драшко Станивуковић рекао је данас да очекује фер изборну утакмицу која ће да заврши његовом и побједом ПДП-а за "Бањалуку новог лица" и по мјери сваког човјека.

Он је рекао да је циљ Бањалука у којој ће грађани имати једнаке шансе и боље живјети.

- То је суштина промјена. Позивам грађане да нас подрже јер позитивне промјене у Бањалуци значе промјене у цијелој Републици Српској - рекао је Станивуковић новинарима у бањалучком насељу Лазарево поводом званичног отварања кампање ПДП-а.

Он је рекао да ПДП и он улазе у изборе у Бањалуци са оптимизмом и под слоганом "Више нас је", као и са предношћу коју желе да повећају, те да је циљ да Бањалуком не управљају интереси појединаца и странака, већ систем и честити грађани.

Станивуковић је рекао да су спремни да домаћински воде град, улажући у економију, привреду и нова радна мјеста.

Потредсједник ПДП-а Игор Црнадак рекао је да ће ПДП под слоганом "Повуци добар потез за своју општину, град, село..." водити фер кампању и позвао и остале странке да се тако понашају.

- Увјерен сам да нас у Бањалуци чекају промјене за 30 дана. Једва чекамо да покажемо да може другачије - рекао је Црнадак.

Када је ријеч о евидентираним нерегуларностима на изборима, Црнадак је апеловао да се поново објави списак бирача регистрованих за гласање у одсуству, јер су многи од њих сазнали да им је неко украо личне податке и лажно их пријавио да гласају у иностранству у циљу манипулације.

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић је рекао да све промјене у Републици почињу у Бањалуци и поручио страначком чланству, грађанима и младима да подрже Станивуковића који ће "бити вјесник промјена у Српској".

Он је рекао да ће СДС водити позитивну кампању под слоганом "Република Српска по мјери свих нас", те је, у смислу евидентираних нерегуларности на изборима, међу којима су они на плану гласања поштом, рекао да ће та странка са партнерима радити на враћању повјерења у изборни процес, кога тренутно нема.

Носилац одборничке листе ПДП-а за Скупштину Бањалуке Јелена Тривић рекла је да су избори битка да се стане у крај подјелама у народу и јазу међу грађанима који је направила власт.

- Позивам све људе да подрже нашу политику саборности - рекла је Тривићева.

Званичном отварању кампање ПДП-а присуствовали су бројни грађани, чланови ПДП-а, СДС-а и представници странака који су коалициони партнери ПДП-а.

У БиХ је данас званично почела предизборна кампања за локалне изборе који су заказани за 15. новембар.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана