Станишић: Истина и чињенице пут до побједе

ГС
Станишић: Истина и чињенице пут до побједе

ПАЛЕ - Очекујемо побједу Дејана Којића за начелника општине и освајање минимално седам одборничких мандата. Ми нисмо ни као странка, нити као појединци, неко ко улази у политичко блато и све вријеме кампање се трудимо остати достојанствени.

Поручио је то носилац одборничке листе ДЕМОС-а за Скупштину општине Пале Ацо Станишић.

-На лажи одговарамо истином и чињеницама, на увреде узвратимо достојанственим одговором јер сматрамо да то наши грађани заслужују. Сигуран сам да су такав однос препознали и да ће своје повјерење дати ономе ко их поштује, а ми то јесмо. Поштујемо и њих и институције – и оне које тренутно представљамо и оне за које се кандидујемо и спремни смо радити и у будућности за добробит Пала и свих грађана и сигуран сам да је то пут до побједе нашег кандидата и наше листе – поручује Станишић.

Додаје да је тренутна ситуација у Палама је непрепознатљива у односу на ону каква је била прије само неколико мјесеци.

-Јако ми је жао због тога. Невјероватно је да појединци, зарад појединачних и личних интереса, посежу за прљавом кампањом у којој не бирају средства за дискредитацију оних који не мисле као они. Њима ни Пале ни Паљани не значе много или готово ништа, јер да значе – не би у јавност слали такву слику о нашој општини.

Када погледате са стране већини грађана из других крајева Републике Српске изгледамо као неки “дивљи исток”, што је крајње жалосно и постаје ми све јасније зашто људи зазиру од политике, јер се и мени првом оваква политика, или боље рећи то што они зову политиком, гади - истиче Станишић.

Очекивао је, додаје, да кампању базирају на такмичењу у успјесима и оствареним резултатима, испуњеним обећањима и сличном, што би било природно, али ово никако. 

Када је ријеч о односима у владајућој коaлацији, Станишић истиче да и у свакој  породици постоје различита мишљења, па и трзавице, а камоли међу сарадницима.

- Битно је да постоји воља за разговор и разумијевање различитог виђења ствари. Неспорно је да ова коалиција траје толико дуго и да као таква има јаке коријене који могу одољети и превазићи и неке локалне и регионалне сукобе. Наравно, увијек постоји и опција растанка када разлике постану непремостиве.  У свим странкама постоје и добри и лоши људи и кадрови и лично увијек бирам да сарађујем са оним добрим, јер мени сарадник не може бити неко ко не долази на посао мјесецима и појави се само да узме плату или ријеши неки свој лични интерес, али ћу увијек сарађивати с онима који раде у општем интересу – рекао је Ацо Станишић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана