Српске странке позвале сребреничане у Србији да подрже Грујичића

Срна
Српске странке позвале сребреничане у Србији да подрже Грујичића

БЕОГРАД - Представници српских странака из Сребренице данас су у Београду позвали грађане из те општине који живе у Србији, а имају право гласа на предстојећим локалним изборима у БиХ, да гласају за њиховог заједничког кандидата за начелника општине Младена Грујичића.

Они су на конференцији за новинаре најавили да ће бити организован превоз из Србије за гласање на изборима у Сребреници, те оне који имају право гласа позвали да се опредијеле и за неку од српских листа.

Грујичић, који је актулени начелник општине Сребреница, рекао је да се до 2016. године у Сребреници преливала "висока политика", те да је од тада кренуло другим политичким путем и економским развојем општине.

"Отворили смо 200 радних мјеста, започели нове пројекте, показали да Сребреницом могу да владају Срби и створили смо и много боље услове живота за све", рекао је он.

Грујичић је позвао све који имају право гласа да изађу на изборе 15. новембра, истичући да су у Сребренци раније Бошњаци долазили на власт захваљујући гласању поштом иако у том мјесту живи више Срба.

Он је рекао и да све српске странке имају један циљ - да омогуће опстанак и долазак људи у Сребреницу, те да постоје и најаве да ће се Бошњаци вратити политици која тежи издвајању Сребренце из Републике Српске, као и оптужбама за "геноцид на рачун српског народа".

Предсједник Општинског одбора ДНС-а Сребренице Велибор Ранкић рекао је да је Грујичић у претходном мандату показао да Србин може успјешно да води Сребренцу.

"У протекле четири године није било инцидената између Срба и Бошњака, можда их је било између самих Срба и између самих Бошњака", рекао је он.

Ранкић, који је позвао грађане да гласају за заједничког кандидата за начелника општине Сребреница, као и за остале српске листе, указао је да се прошлост не може мијењати, али да будућност може да се гради.

И предсједник Општинског одбора СНСД-а Сребреница Радомир Павловић је позвао грађане Сребренице који живе у Србији да гласају на изборима 15. новембра за Грујичића.

Он је рекао да су избори у Сребреници више од избора у локалној заједнице, те да се тичу и регионалних питања и због најава о ревизији тужбе БиХ против Србије.

Предсједник Општинског одбора СДС-а Сребреница Момчило Цвијетиновић рекао је да је циљ српских странака које су подржале Грујичића да континуитет власт у Сребренци буде настављен.

Према његовим ријечима, Сребреница је данас на располагању свим грађанима а циљ српских странака није да побиједе било кога већ да се обезбиједи бољи живот свима.

И предсједници општинских одбора СРС-а, коалиције Демос-СНП као и СПС-НДП-ПУПС Сребренице су позвали грађане да подрже Грујичића, као ида да се опредијеле за неку од српских листа.

Грујичић је на изборима који су заказани за 15. новембар кандидат коалиције "Заједно за Сребреницу" коју чине српске странке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана