Српска сто одсто, БиХ под упитником

Снежана Тасић
Српска сто одсто, БиХ под упитником

ПРИЈЕДОР - СНСД је био и биће на бранику Републике Српске, а то није лако. Наш одговор на све нападе на укидање Републике Српске је јасан: "Српска заувијек!". Захваљујући СНСД-у данас имамо стоодстотну Републику Српску, а БиХ је под упитником.

Рекао је ово кандидат СНСД-а за предсједника РС Милорад Додик у недјељу увече на предизборној трибини СНСД-а на Централном градском тргу у Приједору пред више од 7.000 становника.

- Потребна ми је подршка народа да би у Вашингтону и Бриселу могао рећи да нећемо да мијењамо Устав. Никада нећу дозволити да немамо право на своју националну политику и да немамо право на РС као државотворни ентитет, а да други имају сасвим легитимну националну политику која се најчешће огледа у томе да треба укинути РС - нагласио је Додик.

Додик је Бошњацима и Хрватима поручио да су сви који поштују Републику Српску добродошли, а они који је не поштују, немају шта да траже овдје, додавши да политика из Сарајева не води добром.

- Политика СНСД-а је одговорна политика, политика мира и стабилности - рекао је Додик.

Он је нагласио да је поносан на оно што је урађено у посљедње четири године и на око 45 милиона КМ уложених у Приједору, а који, како је рекао, неки негирају.

- Ми смо добили 1,5 милијарди КМ од продаје два предузећа, Телекома Републике Српске и Рафинерије, а СДС и ПДП су продали 560 предузећа за 20 милиона КМ, које су потрошили за администрацију тадашње Дирекције за приватизацију - рекао је Додик.

Кандидат СНСД-а за члана Предсједништва БиХ Небојша Радмановић рекао је да Приједор заслужује пажњу свих у Републици Српској.

- Убијеђен сам да имамо вашу већу подршку него 2006. године. Републици Српској треба јединство и власт која слуша свој народ, а то је СНСД са Додиком на челу - додао је Радмановић.

Радмановић је рекао да ће и убудуће бранити интересе РС у Сарајеву, за разлику од оних који су, како је нагласио, дали дејтонска овлашћења РС, а данас поново нуде своју кандидатуру. Он је поручио да ће РС бити равноправан ентитет или БиХ неће бити, те да ОХР мора отићи из БиХ како би она кренула ка европским интеграцијама.
Носилац листе СНСД-а за Парламент БиХ из изборне јединице један Никола Шпирић рекао је да СНСД нема опозицију.

- Наша опозиција је једино свјетска економска криза, а вас позивамо да трећег октобра, снажно, српски, гласате за СНСД и Српску заувијек - поручио је Шпирић и додао да кандидат коалиције "Заједно за Српску" за српског члана Предсједништва БиХ Младен Иванић нема шансе код српског народа на предстојећим изборима.

Лакташи

Милорад Додик је у недјељу увече на трибини у Лакташима рекао да је у протеклом периоду у Лакташе уложено 100 милиона КМ и додао да је циљ да Лакташи буду општина са највише малих и средњих предузећа.

- Све државе свијета се боре за јако политичко вођство и ваш глас мора бити концентрисан за СНСД. Ми знамо свој пут - поручио је Додик.

Носилац листе СНСД-а за НСРС из изборне јединице два Игор Радојичић рекао је да Лакташанима не треба причати о СНСД-у, али да ипак треба подсјетити на многе политичке и економске битке добијене у протекле четири године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана