Србија уз своје пријатеље Милорада Додика и СНСД

Горан Маунага
Србија уз своје пријатеље Милорада Додика и СНСД

ДОБОЈ - Дошао сам у Добој да подржим своје пријатеље који најбоље воде Републику Српску. Овде сам да подржим Милета, Небојшу, Шпирића и све остале кандидате СНСД-а као и цели СНСД.

Рекао је то у сриједу увече на предизборном скупу СНСД-а у Добоју предсједник Србије Борис Тадић, поздрављен бурним овацијама око 10.000 присутних.

- Дошао сам овде у Добој да не говорим гласом, него срцем за моје пријатеље из СНСД-а. Нисам желео да одустанем од говора иако су бројна путовања оставила трага на мојим гласницама - рекао је Тадић видно промукао.

Истакао је да заједно са Милорадом Додиком годинама повезује Републику Српску и Србију.

- Ми градимо мостове, школе, ми градимо јединство и радимо на томе да грађани Републике Српске буду равноправни грађани Србије - истакао је Тадић.

Нагласио је да РС и Србија већ годинама заједно инвестирају у привреду, повезују економију, граде мостове и школе.

- Грађани РС имају исти статус као грађани Србије када дођу на школовање или лечење у Београд и Србију - казао је Тадић.

Он је на крају пожелио побједу свим кандидатима СНСД-а на изборима у недјељу.

Кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске Милорад Додик поручио је да је СНСД партија мира, толеранције и изворног Дејтонског споразума, а не никаквог духа Дејтона.

- Aфирмисали смо борбу за српски национални интерес и Републици Српској вратили њено изгубљено достојанство. Вечерас смо овдје са вама да направимо договор о политичкој сарадњи. Добој је стратешко мјесто Републике Српске и СНСД ће развијати овај град и чинити живот њених грађана бољим и љепшим - рекао је Додик.

Он је истакао да је политички програм СНСД-а у будућем периоду "Република Српска заувијек, а БиХ док мора".

- Наш програм је борба за економски развој и социјалну равноправност РС, борба против криминала и залагање за сигурност свих грађана РС. СНСД је Српску направио самоодрживом, СНСД води "ратничку" политику, али за Републику Српску у којој су сви народи који је поштују добродошли - нагласио је Додик.

Одговорно тврдим да смо на правом путу јачања Српске. Ваше једино оружје данас у њеној одбрани је глас за СНСД. Ми волимо Србију, развијаћемо специјалне и паралелне везе са њом, градити мостове, школе, пруге и навијати за Србију - истакао је Додик.

Додао је да је Србија показала политичку и социјалну одговорност према РС куповином "Телекома Српске", а да је РС Србији поклонила и поклања љубав.

- Да није било те аквизиције и да није било тог новца, РС би тешко издржала политичке притиске. Суочила би се са разним врстама нестабилности, социјалних, па и политичких - нагласио је Додик. Објаснио је и да специјалне везе између Србије и РС значе изграђене мостове и школе у РС.

Додик је захвалио Тадићу на подршци, а окупљеним грађанима на повјерењу које су указали СНСД-у.

Нагласио је да локалне власти у Добоју не представљају грађане овог града онако како они заслужују, али да ће Влада РС, и поред тога, учинити све да Добој буде равноправан са осталим градовима у РС.

Кандидат СНСД-а за члана Предсједништва БиХ из РС Небојша Радмановић рекао је да је задовољство доћи у Добој на овакав скуп који може да направи само СНСД.

- Добој је поново на првој линији одбране РС.
Српска је државотворни ентитет у БиХ, а тако мора и остати. Треба нам Добој да подржи оне који знају да чувају и развијају РС, а ви сте препознали да је то СНСД - казао је Радмановић.

Носилац листе СНСД-а за Парламент БиХ за изборну јединицу један Никола Шпирић истакао је да не сумња у глас грађана Добоја за СНСД, за најбољи тим који је фактор развоја и стабилности Републике Српске.

- Трећег октобра побјеђује политика СНСД-а и Милорада Додика коју сте ви препознали, а не политика опозиције која се води у страним амбасадама. Ми имамо визију развоја РС и знамо да одбранимо националне интересе нашег народа - поручио је Шпирић.

На предизборном скупу, који је почео химнама Србије "Боже правде" и Републике Српске "Моја Република" представили су се кандидати СНСД-а за највише функције на предстојећим изборима.

Обједињавање

Носилац листе СНСД-а за Парламент БиХ за изборну јединицу два Милорад Живковић рекао је да само велики СНСД може да обједини цијели Добој, као и цијелу РС.

- Српска је обојена црвеном бојом, а један од ријетких градова који то није је Добој. Зато, 3. октобра исправите грешку и гласајте за СНСД и Милорада Додика - поручио је Живковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана