Срби страдалници у Сарајеву и послије рата

Ж. Д. - Р. Ј.
Срби страдалници у Сарајеву и послије рата

СAРAЈЕВО - Босна и Херцеговина ће бити равноправна заједница сва три конститутивна народа или је неће бити, рекао је јуче на трибини под називом "Дејтон заувијек" у Сарајеву лидер СНСД-а и кандидат за предсједника РС Милорад Додик.

Он је констатовао да се већ 15 година послије Дејтона девастира српски национални интерес у Сарајеву и да су Срби страдалници у Сарајеву и послије рата.

- Срби су спремни да граде БиХ, али неће дозволити девастирање. Нисам против БиХ али само изворно дејтонски уређене - рекао је Додик и додао да је јачање институционалних и политичких капацитета РС, уз њену територијалну неупитност, довољна гаранција за бољи статус Срба у Федерацији БиХ.

Он је казао да је политика СДП-а лицемјерна и није заштитила ниједан национални интерес Срба у Сарајеву.

- Са СДП-ом нећемо у власт јер они већ 15 година варају Србе у ФБиХ - казао је Додик.

Кандидат СНСД-а за српског члана Предсједништва БиХ Небојша Радмановић рекао је у сриједу увече на трибини СНСД-а у Угљевику да је сигуран да ће СНСД на овим изборима добити још већу подршку него до сада.

Према његовим ријечима, испуњено је обећање да ниједно овлашћење РС не пређе на ниво БиХ.

Кандидат СНСД-а за Парламент БиХ у Изборној јединици један Никола Шпирић истакао је да је СНСД показао да је могуће водити политику, а да се ниједна надлежност са РС не пренесе на институције власти БиХ.

Носилац листе СНСД-а за Народну скупштину РС из Изборне јединице Бањалука Игор Радојичић поручио је да ова странка жели Српску која је политички чврста и стабилна.

Трибине СНСД-а одржане су и у Лопарама и Осмацима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана