Срби неће у Европу по диктату Сарајева

С. Д.
Срби неће у Европу по диктату Сарајева

МРКОЊИЋ ГРAД - Ми Срби желимо бити дио Европе. Међутим, не желимо бити дио Европе у коју ће нас одвести Бошњаци из Сарајева онако како то они желе. БиХ није оно што је била прије рата и то не може бити никада јер не постоје друштвени, политички и други услови да то буде, рекао је предсједник СП Петар Ђокић у понедјељак увече на предизборном скупу СП у Мркоњић Граду.

- БиХ може да функционише као децентрализована земља, у којој ће Српска имати трајну стабилност и сигурност као ентитет, а сутра и нешто више од тога ако то буде потребно - рекао је Ђокић и додао је СП са својим коалиционим партнерима зауставила процес ерозије РС и пренос надлежности, који је био обиљежје претходне политике.

Носилац листе СП за НСРС из изборне јединице два Саша Чудић изјавио је јуче да се коалиција СП - ПУП залаже за системско рјешавање питања незапослености у Српској.

- Стратешки централни развојни пројекат је заснован на системском и дугорочном рјешавању питања незапослености и базиран је на цјеловитој примјени реформи на путу ка стварању социјално праведног друштва у РС - рекао је Чудић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана