СП Добој: Централни споменик палим борцима изградити у Парку народних хероја

Срна
СП Добој: Централни споменик палим борцима изградити у Парку народних хероја

ДОБОЈ - Градски одбор Социјалистичке партије (СП) Добој сматра да централни споменик палим борцима одбрамбено-отаџбинског рата треба буде изграђен у Парку народних хероја у Добоју.

Кандидат СП-а за одборника за Скупштину града Добоја Сњежана Петрић рекла је данас новинарима да ће истрајати да споменик палим борцима буде изграђен у парку, и да се тако реализује инцијатива из 2015. године коју је покренуо њен отац Зоран Бијелић, тада предсједник Градске борачке организације Добоја.

Носилац одборничке листе за Скупштину града Добоја Ведран Глигорић поручио је да људи који су бранили Добој заслужују да се централни споменик сагради баш у Парку народних хероја, с обзиром да су се међу њима налазили људи свих конфесија.

Глигорић је најавио да ће СП послије избора поново у буџет увести ставку финансирање добојске Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила и тако исправити, како каже, неправду против које су били одборници ове странке приликом усвајања буџета у Скупштини града Добој.

Кандидат СП-а за градоначелника Добоја Срђан Тодоровић каже да ће, уколико побиједи на предстојећим изборима, исправити, како тврди, "селективан однос према борцима који примјењује актулена власт".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана