Соколац: У Скупштини шест политичких странака

Срна
Соколац: У Скупштини шест политичких странака

СОКОЛАЦ - Одборници шест политичких странака и представник националне мањине у наредне четири године чиниће Скупштину општине Соколац, а највише мандата освојио је СНСД, подаци су Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ.

Седам мандата освојио је СНСД-а, шест СДС-а са одборником националне мањине, три ДНС, по два Демос и ПДП и један Уједињена Српска.

Одборничке мандате из СНСД-а освојили су Страхиња Башевић, Јован Голијан, Милан Јоловић, Ђорђе Радић, Горан Косорић, Горан Булајић и Жељко Дангубић.

Из СДС-а су мандате освојили Миодраг Дупљанин, Жарко Косорић, Дејан Елез, Данко Вучетић, Никола Шарац и из реда националних мањина Миладинка Зекић.

ДНС ће у наредне четири године представљати Душица Максимовић, Његош Самарџија и Ана Реновица.

Одборничке мандате из ДЕМОС-а освојили су Срђан Кнежевић, Срна Рајак, из ПДП-а Драго Топаловић и Душан Соколовић, а из Уједињене Српске Сретко Марјановић.

Скупштина општине Соколац броји 21 одборника.

Актуелни начелник општине Соколац Милован Бјелица ће и трећи мандат бити на челу ове општине са освојених 3.684 гласа, што је 50,57 одсто, док је кандидат СНСД-а Бојан Копривица освојио 2.916 гласова или 40,03 одсто.

Кандидат ДНС-а за начелника општине Соколац Зоран Чоловић добио је 685 гласова или 9,40 одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана