Социјалистичка Партија: Заштити ријеку Врбас

Срна
Социјалистичка Партија: Заштити ријеку Врбас

БАЊАЛУКА - Кандидат Социјалистичке партије (СП) за одборника у Скупштини града Бањалука на локалним изборима Раденко Ђурица рекао је да ће град у наредном периоду морати да ради на заштити животне средине, те нагласио да би требало изградити фабрику за прераду отпадних вода с циљем заштите ријеке Врбас.

“Ова фабрика би акцептирала све индустријске и комуналне воде које би се прерађивале и тако бисмо заштитили ријеку Врбас, који улази у Бањалуку друге класе, а из ње излази четврте класе. То показује нашу обавезу, стручну моралну и људску, да заштитимо ову ријеку”, рекао је Ђурица новинарима у Бањалуци.

Према ријечима кандидата СП-а за одборника у бањалучкој Скупштини Владимира Благојевића, Бањалука има прилику да средствима која је обезбиједила Европска комисија усвајањем инвестиционог плана за западни Балкан у вриједности девет милијарди евра у наредних 10 година понуди квалитетан пројекат којим би био ријешен вишедеценијски проблем и једном заувијек очишћена ријека Врбас.

“Као национални представник БиХ за комуникације у Европској комисији у радном тијелу унутар Европске мреже предузетништва у том смислу стојим на располагању. Спреман сам да се ангажујем и искористим сва познанства која сам стекао у посљедње четири године како бисмо ангажовали највеће стручњаке из различитих земаља Европе да помогну да на најквалитетнији начин аплицирамо за средства и добијемо пројекат”, навео је Благојевић.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана