СНСД у Источном Сарајеву започео предизборну кампању, Додик очекује побједу у 80 одсто општина

Срна
СНСД у Источном Сарајеву започео предизборну кампању, Додик очекује побједу у 80 одсто општина

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Предсједник СНСД-а Милорад Додик и чланови најужег руководства ове странке званично су данас у Источном Сарајеву отворили предизборну кампању за локалне изборе, на којој су промовисани кандидати за градоначелника Источног Сарајева, начелнике градских општина Источног Сарајева, као и кандидати за одборнике.

Кампања СНСД-а започела је окупљањем чланова, коалиционих партнера и симпатизера ове странке у Источној Илиџи на шеталишту "Др Миодраг Лазић", а присуствују јој је потпредсједници СНСД-а Жељка Цвијановић и Радован Вишковић, те високи страначки званичници.

Кандидат за градоначелника Источног Сарајева је Љубиша Ћосић, кандидат Коалиције "Изградимо заједно Источну Илиџу" за начелника Источне Илиџе је Небојша Шешлија, кандидат за начелника Источног Новог Сарајева је Јован Катић, Трнова Драгомир Гаговић, Сокоца Бојан Копривица, Пала Бошко Југовић и Источног Старог града Младен Малетић

Кандидати, чланови и присталице ове странк носили су бројне реквизите са логом СНСД-а, а посебно су били истакнути штандови са ликом Небојше Шешлије.

Кампања је, након шетње улицама Источне Илиџе, настављена у Источном Новом Сарајеву, на Тргу Републике Србије, пригодним програмом.

Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је да ова политичка партија данас започиње побједнички ход, раширених руку, чистог образа и рачуна, који ће довести до тога да у више од 80 одсто општина у Српској освоји власт.

Додик је на званичном отварању предизборне кампање СНСД-а поручио да је овај дан важан за сваку политичку партију која учествује на изборима, те за све грађане Републике Српске који су заинтересовани за будућност.

- Окупљамо се овдје на Источној Илиџи и свим општинама данас да би кренули у још један побједнички ход који ће довести до тога да у више од 80 одсто оштина у Српској добијемо власт. Окупљамо се за Републику Српску да бисмо јој дали нову снагу - нагласио је Додик.

Он је рекао да ће СНСД заједно с Владом Републике Српске, институцијама Српске и најважнијим функционерима Републике градити сваку општину на најбољи могући начин.

- Доказ за то су општине у окружењу које су до сада имале одличну сарадњу са Владом Републике Српске. Начин на који су они рјешавали своје проблеме најбоље говори о томе - поручио је Додик.

Он је истакао да ће СНСД у ову кампању ући с презантацијом постигнутих резултата.

- Ми нећемо водити прљаву кампању, јер за то немамо потреба. Нас не интересују наши политички противници у смислу да им говоримо оно што није достојно - нагласио је Додик, додајући да ће о политичким противницима говорити као о укупној политичкој појави.

Додик је поновио да ће кампања СНСД-а бити чиста, неоптерећена и за људе који ће бити окупљени око Републике Српске и сваке општине.

- Ми смо заинтересовани да људима покажемо оно што смо радили. Ми имамо способност за то и несумњиво је да је судбина Републике Српске везана искључиво за судбину СНСД-а, народно-политичку партију. СНСД неће одустати од свог народа и своје Републике Српске - поручио је Додик.

Он је нагласио да српски народа може опстати само у јединству, окупљен око Републике Српске.

- Нека живи Република Српска, нека живи Србија и нека живи српски народ гдје год се налази - поручио је Додик.

Потпредсједник СНСД-а изјавила је да је СНСД најјача партија у Републици Српској која је окренута ка јачању Српске и која годинама спроводи реалну и политику озбиљних процеса.

-СНСД, као најјача партија у Републици Српској, много година је на власти и доминантан је у свим институцијама. СНСД спроводи реалну политику окренуту према Српској, али и локалној заједници, знајући да оно што је снага локалних заједница и оно што је снага јединства - то чини јачом Републику Српску - поручила је Цвијановићева.

Истакла је да је поносна на чланове СНСД-а који много година предано раде, на активисте који помажу да се спроведе политика СНСД-а на терену и који су у стању да искомуницирају главну поруку СНСД-а, а то је јака Република Српска.

- За њу радимо, водимо сваке изборе за Републику Српску. И циљ онога што се дешава у међувремену, између предизборних кампања увијек је - политички стабилна, јака, функционална, економски одржива, све јача и развијенија Република Српска, али и јаке локалне заједнице, као саставни дио наше Републике. Оно што је увијек остао циљ јесте - не одустати од Републике Српске - нагласила је Цвијановићева, која је и предсједник Републике Српске.

Према њеним ријечима, СНСД није партија која се бави малим, ситним питањима или проблемима, већ озбиљним процесима и сви који су са њима су добродошли да донесу стабилност Републике Српске.

Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић рекао је да је овој политичкој партији подједнако важан сваки дио Републике Српске и да из тог разлога кампању за локалне изборе почиње у Источном Сарајеву, у општини Источна Илиџа.

- Надам се да ће наш кандидат за начелника општине Источна Илиџа Небојша Шешлија од 15. новембра бити начелник ове локалне заједнице - рекао је Вишковић.

Вишковић, који је и премијер Републике Српске, истиче да институције Српске воде рачуна о свим дијеловима Републике, од Требиња до Новог Града.

Он је изразио увјерење да ће Шешлија, уз помоћ институција Српске, реализовати све што је замислио, а све због интереса и добробити грађана Источне Илиџе.

Вишковић је нагласио да Република Српска мора остати пожељна дестинација за живот, посебно Срба и српског народа.

- Мени је више него драго да је Источно Сарајево велелепан град и на то сам поносан - рекао је Вишковић.

Он је поручио да ће бити учињено све што је потребно да људима који живе у овом дијелу Српске буде боље, а Источно Сарајево постане још развијенији град, са више радних мјеста.

Вишковић је Шешлији и осталим кандидатима СНСД-а који се налазе на листи зажелио да остваре побједу 15. новембра.

Кандидат СНСД-а за градоначелника Источног Сарајева Љубиша Ћосић изразио је данас чврсто увјерење да ће сви кандидати СНСД-а за начелнике општина у саставу града Источног Сарајева, укључујући и избор градоначелника, остварити убједљиву побједу на наредним локалним изборима.

- Реализовали смо велики број капиталних пројеката, базираних на потребама и захтјевила грађана, као и пословне заједнице. Довољно је погледати зграду Административног центра Републике Српске, Болницу жСрбијаж, Олимпијски центар жЈахоринаж, инвестиције у високо, средње, основно и предшколско образовање, као и спортске сале и терене, паркове, шеталишта... - рекао је Ћосић новинарима на званичном отварању предизборне кампање СНСД-а на Тргу Републике Србије у Источном Новом Сарајеву.

Он сматра да су општинске управе на Палама, у Источном Новом Сарајеву и Трнову под руководством СНСД-а у протеклом изборном периоду учиниле много више за грађане од оних на Сокоцу, Источном Старом Граду и Источној Илиџи, које воде СДС-ови начелници.

Он је истакао да се у овом изборном процесу први пут градоначелник Источног Сарајева бира непосредно, захваљујући подршци Клуба посланика СНСД-а и владајуће коалиције у Народној скупштини Републике Српске за доношење Закона о граду Источно Сарајево, који дефинише то питање.

Према његовим ријечима, веома је битно да су се данас у Источном Сарајеву окупили сви кандидати СНСД-а - за градоначелника Источног Сарајева, начелнике свих шест градских општина, као и за одборнике.

- То говори колико СНСД придаје значаја окупљању, и то не само политичких партија, већ и народа, грађана с циљем задовољења свих њихових интереса и потреба, као и развоја наших локалних заједница - рекао је Ћосић.

Он каже да то окупљање шаље недвосмислену, јединствену и снажну подршку за даљи развој Републике Српске у сваком сегменту друштва.

Према његовим ријечима, то значи и даљи развој инфраструктуре, привреде, културе, образовања, спорта, невладиног сектора, као и подршку свему ономе што је СНСД, водећи Владу Републике Српске са коалиционим партнерима, радио годинама уназад.

Ћосић је поновио да огромне заслуге за интензиван развој ових општина имају челници СНСД-а Милорад Додик, Жељка Цвијановић, Радован Вишковић, Зоран Тегелтија и Сташа Кошарац, који обављају важне републичке и функције на нивоу БиХ.

Он је изразио очекивање да ће након 15. новембра побједници локалних избора у свих шест општина Источног Сарајева бити начелници из СНСД-а, што укључује и стабилну већину у локалним парламентима.

- СНСД је показао како треба водити Владу, како треба чувати и сачувати Републику Српску, како је треба промовисати у међународном окружењу, и свима ставити до знања да овдје живе добри, вриједни и честити људи и домаћини, окупљени око заједничке идеје – шест снажних општина у граду Источно Сарајево, и још љепши и јачи град", поручио је Ћосић.

Кандидат Коалиције "Изградимо заједно Источну Илиџу" Небојша Шешлија рекао је да је добио повјерење најјаче политичке партије у Републици Српској како би у наредним годинама радио на изградњи ове локалне заједнице која 25 година стагнира и не прати трендове општина у окружењу.

- Крајње је вријеме да Источна Илиџа постане регионални лидер у граду што се тиче развоја. Ово у наредне четири године мора бити највеће градилиште на истоку Српске. Самим тим створићемо услове за нова радна мјеста и у приватном и јавном сектору - рекао је Шешлија.

Он је нагласио да је данашњи скуп организован у насељу Добриња један које 25 година није постало урбани центар Источне Илиџе, а што је требало.

- Крајње је вријеме да то ријешимо. Порта храма Светог Василија Острошког је изгубила своју првобитну намјену због лошег урбанистичког плана и дивље градње. Наши преци су се борили за дозволу за изградњу овог храма. То је требао да буде светионик наше општине, мјесто гдје ћемо се окупљати, саборовати, али сада више нисмо у тој прилици - оцијенио је Шешлија.

Подсјетио је да се кренуло и са изградњом спомен капеле погинулим борцима Сарајава и да ни то, након 25 година није завршено и поред значајне подршке Републике Српске и Србије.

- Данас смо овдје са високим функционерима најјаче партије СНСД-а и крећемо из Источне Илиџе. То је знак подршке нашој визији, нашем јасном програму за побједу на овим изборима и подршка нашем плану да заједно изградимо Источну Илиџу - поручио је Шешлија.

Кандидат СНСД-а за начелника општине Источно Ново Сарајево Јован Катић рекао је да данас поносно стоје на мјесту које су у протеклих осам година поставили као синоним окупљана, развоја и напретка и које је пожељно за живот и заснивање породице.

Катић је поручио да је СНСД у Источном Новом Сарајеву показао и доказао да се ствари могу мијењати на боље, јер је све вријеме ослушкивао потребе грађана и направио од ове локалне заједнице урбану средину у коју се долази и гдје људи желе да живе и рађају дјецу.

 - Пред свима нама је заједнички циљ да се окупимо око напретка Источног Новог Сарајева, око напретка града Источно Сарајево и око напретка Републике Српске - истакао је Катић и додао да данас нема предизборних обећања, већ предизборних мјерења шта је СНСД урадио у осам година у Источном Новом Сарајеву.

Он је рекао да је у плану да у сарадњи са Владом и институцијама Републике Српске у овој локалној заједници направе још једну школу, обданиште, као и друге објекте.

Кандидат за начелника Источне Илиџе Небојша Шешлија рекао је да је добио повјерење најјаче политичке парије, као и коалиција шест политичких партија да буде кандидат за начелника општине Источна Илиџа и да је заједнички изграде.

Шешлија каже да је много тога потребно урадити у општини Источна Илиџа, јер досадашња власт није урадила готово ништа, а све најзначајније пројекте на подручју општине урадила је Влада Републике Српске.

Он је подсјетио да је направљена Болница "Србија", административни центар Владе Српске, мјесто гдје се сада доносе најзначајније одлуке за српски народ и опстанак Републике Српске.

- Урадили би и много више да је општинска власт жељела сарадњу са институцијама Републике Српске - рекао је Шешелија и обећао да ће у наредне четини године унаприједити ову сарадњу и ријешти многа питања.

Кандидат СНСД-а за начелника општине Пале и актуелни начелник Бошко Југовић изразио је задовољство што СНСД са симболичног мјеста Трга Република Србија званично почиње кампању свјеста да је побједа за неупитну и стабилну Републику Српску.

Југовић је нагласио да су резултати његовог рада у посљедње четири године видљиви и препознатљиви и да ће наставити са изградњом и развојем општине, у чему му има несебичну подршку свих институција Српске.

- Важно је да се окупимо око програмских политика СНСД-а и објединимо локалну, градску и републичку власт, јер то је једини и најбољи начин да урадимо све оно што је капитално и најбоље за нашу општину - поручио је Југовић.

Кандидат за начелника општине Соколац Бојан Копривица истакао је да је Соколац по први пут окупио младе, образоване и одлучне људе који су спремни да и Соколац доведу у побједнички тим СНСД-ових локалних заједница.

- Нама ће основни циљ и задатак бити да обезбиједимо што боље услове за живот нашег становништва - рекао је Копривица.

Актуелни начелник Трнова и кандидат за начелника Драгомир Гаговић рекао је да је у досадашњем раду имао велику помоћ предсједника Владе Републике Српске Жељке Цвијановић, српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, предсједника Владе Радована Вишковића и свих институција Српске.

- Трново је мало мјесто и имало је врло трновиту историју. Ми ћемо и даље имати подршку СНСД-а и надам се да ћемо у наредном периоду наставити са оним што смо до сада радили - истакао је Гаговић.

Кандидат за начелника општине Источни Стари Град Младен Малетић позвао је на фер и коректне изборе и да се придржавају правила за ванредне ситуације због вируса корона.

Малетић се нада да ће СНСД остварити побједу у свих шест општина, као и у граду Источно Сарајево.

- Надам се да ће у мојој општини доћи до промјена и да ћемо уз помоћ Владе Републике Српске и осталих институција направити достајне услове за живот свих грађана - истакао је Малетић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана