СНСД сигуран у побједу

Свјетлана Тадић
СНСД сигуран у побједу

БAЊAЛУКA - Лијепљењем првог плаката на Тргу Крајине у Бањалуци Савез независних социјалдемократа (СНСД) у петак у 12 часова званично је започео изборну кампању за опште изборе који ће се одржати 3. октобра.

Предсједник СНСД-а и кандидат те странке за предсједника Републике Српске Милорад Додик рекао је да СНСД види као апсолутне побједнике избора.

- Ми смо стално у изборној кампањи, сигурни смо у побједу и што се тиче парламента и на мјестима предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ. Наша политика је политика континуитета стабилности - истакао је Додик.

Додао је да ће развојем РС доћи до дефинисаног статуса Српске, а све у оквиру Дејтонског мировног споразума.

- Међутим, ми нисмо они који ћемо чувати Дејтон до краја, док га други одбацују. Нећемо ни ми бити једини чувари и тражићемо да се питање статуса РС ријеши у сљедећим годинама - нагласио је Додик.

Додао је да су иза СНСД-а године резултата и успјеха, те да се политичари мјере по томе шта су оставили из себе, а не по томе шта причају.

- Имамо разлог да будемо поносни на то што смо као партија и појединци дали за РС, а то је препознато код већине људи и из тог разлога идемо у ову кампању са оптимизмом - казао је Додик.

Нагласио је да је РС демократска земља која подразумијева да се и други кандидују за институције власти.

- Нека се и други такмиче, желим им свима успјех и срећу. Показаћемо демократски потенцијал РС, али оно што је сигурно је то да побједа припада нама - истакао је Додик.

Кандидат СНСД-а за српског члана Предсједништва БиХ Небојша Радмановић је рекао да је борба за стабилну и развијену Републику Српску приоритет СНСД-а.

- То значи мир, толеранцију и разумијевање у РС и у ширем региону. СНСД је и у претходне четири године заступао ову тезу и наставља битку за успјешну РС - рекао је Радмановић.

Носилац листе СНСД-а за Народну скупштину РС у изборној јединици два Игор Радојичић рекао је да СНСД активно дјелује више од четири године и да су иза те странке четири године политичке и институционалне стабилности РС.

- Не треба нам понављање времена када су владе биле састављена од десет до 15 посвађаних странака. СНСД нуди политичку стабилност која је владала посљедње четири године - истакао је Радојичић и додао да је за вријеме СНСД-а више од 275 милиона марака инвестирано у здравство, а више од 85 у школе, те да то треба да се настави.

На питање да ли се може очекивати да буде нови премијер РС, Радојичић је рекао да га бирачи послије избора могу видјети у НСРС, гдје је и кандидован.

Носилац листе СНСД-а за Парламент БиХ у изборној јединици један Никола Шпирић рекао је да СНСД са Додиком на челу има јасну визију и стабилно вођство, те да је то оно што грађанима треба у сљедећем периоду.

Остали градови

СНСД започео је кампању истовременом акцијом "Први плакат СНСД-а" у свим општинама у РС. Општински одбори у више од 60 општинских организација организовали су јавне манифестације лијепљења првог плаката и представљање кандидата СНСД-а, којима је присуствовало више од 50.000 грађана, чланова и симпатизера ове странке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана