СНСД очекује апсолутну побједу

Б. В.
СНСД очекује апсолутну побједу

НОВИ ГРAД - Савез независних социјалдемократа очекује побједу својих кандидата на свим нивоима на предстојећим изборима у БиХ, како би снажније заступали интересе Републике Српске, изјавио је у сриједу увече на трибини у Новом Граду кандидат ове странке за предсједника РС Милорад Додик.

- То је потребно да бисмо могли да заступамо интересе РС, неоптерећени разним трулим компромисима и коалицијама - поручио је Додик, који је и предсједник СНСД-а.

Кандидат СНСД-а за члана Предсједништва БиХ из РС Небојша Радмановић изјавио је да се међуентитетски односи могу даље унапређивати само на темељима Дејтонског мировног споразума. Он је поручио да БиХ мора остати заједница равноправних ентитета и конститутивних народа или је неће бити.

Носилац листе за Парламент БиХ Никола Шпирић рекао је да је СНСД једина политичка снага која може да понуди јединствен концепт развоја РС.

Небојша Радмановић је на трибини у сриједу увече у Костајници рекао да Српску не могу водити мале партије већ само оне које, као СНСД, имају кадрове одлучне да воде борбу за интересе Српске.

Никола Шпирић је у Костајници поручио да ће СНСД послије побједе на предстојећим општим изборима наставити борбу за статус Српске.

Одлазак OHR-а

Потпредсједник СНСД-а и кандидат странке за посланика у НСРС из изборне јединице два Игор Радојичић истакао је у сриједу увече на трибини СНСД-а у бањалучкој МЗ Доња Пискавица да више неће бити наметања ставова из Сарајева и да је задатак СНСД-а да послије избора настави са активностима које ће допринијети коначном одласку OHR-а из БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана